N. Cionoiu: Câștigul salarial mediu net a depășit în luna martie 1000 euro

N. Cionoiu: Câștigul salarial mediu net a depășit în luna martie 1000 euro

Potrivit ultimelor date furnizate de INS, în luna martie 2024, câştigul salarial mediu brut a fost 8502 lei, cu 512 lei (+6,4%) mai mare decât în luna februarie 2024 iar câştigul salarial mediu net a fost 5185 lei, în creştere cu 309 lei (+6,3%) față de luna februarie 2024.

“Ne-am dorit salarii mai mari pentru muncitorii români și am reușit! Câștigul salarial mediu net a depășit în luna martie 1000 euro. Conform datelor INS, câștigul salarial mediu net a fost de 5185 lei, ceea ce înseamnă 1043 euro și este cu 309 lei mai mult față de luna februarie 2024.”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu care a continuat “Conform comunicatului INS, câștigul salarial mediu net a crescut cu 6,3% față de februarie și cu 13,9% față de martie 2023. Astfel, salariile devin tot mai competitive pe piața unică europeană, cu impact în reducerea exodului forței de muncă. Românii trebuie să rămână în țară, alături de familiile lor. În sectorul bugetar creșterea medie a fost mult sub cea din economie, dacă avem în vedere că în administrație majorarea față de februarie a fost de doar 1,7%, iar în învățământ de 4,6%. În activităţi de servicii din tehnologia informaţiei, creșterea lunară a fost între 7,5% și 12,0%. În industria materialelor de construcții, în industria de mașini și echipamente, creșterea lunară a fost de peste 13%, iar în industria auto și cea chimică între 7,5% și 12%. Locurile de muncă bine plătite devin o normalitate în toate regiunile, nu doar în zonele dezvoltate economic.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.