N. Cionoiu: Am fost vitregiţi atâta timp de această politică liberală

N. Cionoiu: Am fost vitregiţi atâta timp de această politică liberală

Senatorul PSD de Călăraşi, Nicuşor Cionoiu, a declarat joi că alocările guvernamentale ar trebui să ţină cont de realităţile economice şi sociale ale localităţilor, şi nu să depindă de factorul politic. În opinia sa, judeţul Călăraşi, în ansamblul său, defavorizat de politicile liberale, are nevoie de susţinere pentru echlibrarea situaţiei economice şi demografice.

„Cred că vă amintiţi că ieri (n.r. miercuri, 13 octombrie) am făcut o declaraţie politică în care am explicat, referitor la judeţul Călăraşi, exodul forţei de muncă. Noi, în această regiune, suntem foarte afectaţi pentru că dacă analizaţi toate aceste date o să vedeţi că în 2019, 1366 de tineri au plecat din judeţul Călăraşi spre alte judeţe, inclusiv municipiul Călăraşi iar 202 au plecat din ţară.

În condiţiile în care dl preşedinte vorbea despre banii alocaţi în anumite comune s-ar putea să alocăm sume în comune care practic nu mai au nevoie. Şi asta pentru că situaţia satului românesc e destul de critică. Satul românesc a îmbătrânit, satul românesc trebuie reanalizat, satul românesc trebuie regionalizat. În ideea că singurul care poate face o analiză şi decide este preşedintele CJ trebuie să înţelegem care sunt priorităţile, care sunt facilităţile pe care le facem acestor oameni pentru că trebuie să vă aduc aminte că din 1366 de persoane care au plecat din judeţul nostru cei mai mulţi sunt tineri. Dacă noi nu vom gândi să acordăm acestor oameni încredere pentru a nu mai pleca din ţară, n-o să facem nimic. Dacă ne vom bate mai departe pe aceşti bani publici, dacă ne vom gândi că am dat jos un guvern ca să tergiversăm, în continuare, starea în care ne aflăm, cu certitudine nu vom realiza nimic.”, a declarat parlamentarul călărăşean care a continuat „Sunt lucruri care în acest moment macină această ţară. Sunt lucruri pe care dacă nu le vom face ne vom trezi într-o ţară a nimănui. Suntem un judeţ care a fost defavorizat din toate punctele de vedere. Pe de o parte din cauza concurenţei pe care o avem cu oraşele vecine din Bulgaria, vor face ca firmele româneşti, încet – încet, să apară pe teritoriul Bulgariei. Vom face ca aceşti tineri pe care încercăm să-i aducem în ţară sau să-i păstrăm aici să nu mai vor să revină sau să mai rămână aici. Trebuie să înţelegem că aceste alocări de la bugetul de stat trebuie făcute de aşa natură încât raţionalul să-şi spună cuvântul. Avem nevoie, în acest moment, de o colaborare. Avem nevoie de înţelepciunea acestui guvern, ce-a mai rămas din el, să înţeleagă că că fiecare regiune sau zonă să fie tratată diferit. Am fost vitregiţi atâta timp de această politică liberală încât pe multe din străzile acestui municipiu sau din judeţ n-a avut nimeni să gândirea să pună asfalt pe ele.

Acum, în momentul ăsta, ne gândim că foarte multe şcoli, cămine ori cămine culturale nu-şi vor mai avea rolul. S-ar putea ca aceste construcţii să le facem degeaba. Haideţi, să găsim o soluţie comună în aşa fel încât aceşti bani să nu ajungă la PNL sau la PSD ci acolo unde trebuie să ajungă. Dacă dezvoltarea economică a comunei necesită, indiferent de culoarea politică, aceşti bani, ei trebuie alocaţi. Normal că primul care ar trebui să ştie acest lucru e preşedintele Consiliului Judeţean şi el trebuie consultat. Normal că şi primarul acelei localităţi ştie ce afaceri se derulează acolo, ce agenţi economici are în zonă. Dar trebuie să echilibrăm situaţia economică.”

 

„Am dat jos un guvern cu speranţa că vom ajunge la anticipate, că toată lumea va înţelege că nu suntem prestatori de serviciu ca să ajungem din nou la guvernare, în ideea în care noi am spus că guvernul este cel care trebuie dat jos şi nu dl. Cîţu. Trebuie date jos şi USR-ul, şi UDMR-ul şi PNL-ul.”

Nicuşor Cionoiu, senator PSD Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.