N. Cionoiu: Aceste creșteri de venituri ne arată că prezența PSD în acest Guvern este benefică pentru cetățeni!

N. Cionoiu: Aceste creșteri de venituri ne arată că prezența PSD în acest Guvern este benefică pentru cetățeni!

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, senatorul PSD de Căălăraşi, Nicuşor Cionoiu a evidenţiat creşterile de venituri şi măsurile de sprijin pentru susţinerea catoriilor vulnerabile, intrate în vigoare începând cu 1 ianuarie, subliniind că aceste majorări confirmă faptul că prezenţa Partidului Social Democrat la guvernare este benefică pentru cetăţeni.

„Creșterile de venituri și măsurile de sprijin pentru susținerea categoriilor vulnerabile au intrat în vigoare la începutul anului 2023, datorită acțiunii PSD în Coaliția de guvernare. Aceste creșteri de venituri ne arată că prezența PSD în acest Guvern este benefică pentru cetățeni!

️ 𝐂𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐫𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟐.𝟓𝟓𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐥𝐚 𝟑.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 (+𝟏𝟕,𝟔%).

Salariul minim net, în mână, crește de la 1.524 de lei la 1.863 de lei (+22,2%). Total beneficiari (în special angajați din mediul privat): 2,2 mil. salariați.

️ 𝐂𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐫𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟑.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐥𝐚 𝟒.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.

Majorarea determină creșteri la toate salariile din acest domeniu, mai mici de 10.000 de lei, ca efect al unor facilități fiscale. Total beneficiari: 570.000 salariați.

️ 𝐂𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟏.𝟓𝟖𝟔 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐥𝐚 𝟏.𝟕𝟖𝟓 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 (+𝟏𝟐,𝟓%).

Total beneficiari: 4,75 milioane de pensionari.

️ 𝐂𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐞𝐢 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐥𝐚 𝟏.𝟏𝟐𝟓 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 (+𝟏𝟐,𝟓%).

Această creștere 𝐧𝐮 𝐬𝐞 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚̆ 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧-𝐚𝐮 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐢𝐭, cum greșit se spune în legătură cu pensia minimă. Se acordă celor care au îndeplinit cel puțin stagiul minim de cotizare (la fel ca la celelalte pensii), care au îndeplinit vârsta de pensionare și care, din cauza unei legislații deficitare din perioada lor de activitate, li s-a calculat o pensie mai mică decât cea care ar fi trebuit să corespundă unui salariu minim pe economie.

Total beneficiari: aproape 1,15 milioane de pensionari.

️ 𝐒𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐜𝐮 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐢:

  • 1000 de lei anual pentru cei cu pensia sub 1.500 de lei;
  • 800 de lei anual pentru cei cu pensia între 1.501 și 2.000 de lei;
  • 600 de lei pentru cei cu pensia între 2.001 și 3.000 de lei.

Aceste ajutoare se dau în două tranșe egale, prima în ianuarie și a doua în octombrie. Total beneficiari: 4,25 milioane de pensionari.

️ 𝐒𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝟏.𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐚𝐧𝐮𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐜𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟐.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐜𝐮 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐬𝐮𝐛 𝟐.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.

Se acordă în două tranșe a câte 700 de lei: prima în februarie, iar a doua în septembrie. Total beneficiari: 3,9 milioane de persoane.

️ 𝐂𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞.

Având în vedere că pensiile militare sunt pensii de serviciu, în afara sistemului de pensii pe contributivitate, este posibil să se introducă majorări diferențiate ale acestor pensii.

Majorarea este regresivă de la 12,5% la cei cu pensii sub 3.000 de lei, până la 3,5% pentru cei pensiile cele mai mari (pentru cei cu pensiile stabilite după ianuarie 2018, cotele regresive de indexare a pensiei variază între 3,8% la cei cu pensii sub 3.000 de lei și 1% la cei cu pensiile cele mai mari).

️ 𝐂𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐫𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐛𝐮𝐠𝐞𝐭𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝟏𝟎%, fără însă a se depăși valorile din grila din Legea salarizării (stabilită pentru 2022).

️ 𝐂𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐜𝐮 𝟓,𝟏%.

Pentru copiii între 2 și 18 ani (3,2 mil.) alocația crește de la 243 de lei la 256 de lei.

Pentru cei sub 2 ani sau cu handicap (394.000 de copii) crește de la 600 de lei la 631 de lei.

️ 𝐌𝐚𝐣𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐦𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐜𝐮 𝟏𝟐,𝟔%.

Indemnizația crește de la 1.314 lei la 1.480 lei.

Total beneficiari: 278.000 de copii.

️ 𝐌𝐚𝐣𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝟏𝟐,𝟔% 𝐚 𝐮𝐧𝐨𝐫 𝐚𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐦𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨𝐫𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞:

  • a alocațiilor pentru susținerea familiilor (130.000 de familii);
  • a drepturilor pentru copiii luați în plasament (35.000 de copii);
  • a ajutoarelor sociale (venitul minim garantat) (160.000 beneficiari).

️ 𝐑𝐢𝐝𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐚𝐠𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐧𝐬𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝟗𝟎%.

Prin HG-ul promovat de Ministerul Sănătății, pragul a fost ridicat de la 1.429 lei la 1.608 lei, astfel că se menține numărul de beneficiari (2,1 milioane) și după majorarea pensiei cu 12,5%.”, se arată în mesajul postat de parlamentarul călărăşean pe Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.