Ministrul Daea, la Ciocăneşti, într-o acţiune umanitară. R. Paţurcă: Am plecat din mijlocul celor îngrijiți în Centru cu mulțumirea că le-am smuls un zâmbet

Ministrul Daea, la Ciocăneşti, într-o acţiune umanitară. R. Paţurcă: Am plecat din mijlocul celor îngrijiți în Centru cu mulțumirea că le-am smuls un zâmbet

Sâmbătă după-amiază, ministrul, Petre Daea, s-a aflat în judeţul Călăraşi într-o acţiune umanitară. Şeful MADR a făcut o donație de pături, ciorapi de lână şi alimente Centrului de Îngrijire și Asistență Ciocănești. Produsele au fost lucrate de meșteșugarii de la Tilișca (jud. Sibiu), Daea declarând că le-a achiziţionat împreună cu o parte din colegii săi de la minister, din fonduri exclusiv proprii pentru a le dona bătrânilor din azil.

„Momente emoționante astăzi: persoanele vârstnice de la căminul de îngrijire din Ciocănești, județul Călărași, au primit cu bucurie ciorapii din lână făcuți la Tilișca. Încă de anul trecut am hotărât, împreună cu colegii din minister, să achiziţionăm toţi ciorapii din lână făcuți la Sibiu, pentru a-i oferi celor care au nevoie, în aceste zile reci. Alături de ciorapi le-am adus şi câteva pături, tot din lână, făcute la Craiova. Vom continua.” a fost mesajul postat de Petre Daea pe pagina sa de facebook.

ciocanestidaea2

La eveniment a participat şi senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv interimar al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi care a postat următorul mesaj pe pagina personală de facebook. “Astăzi, 5 ianuarie, am participat, alături de colegul meu, deputatul Sorin Vrăjitoru, la un eveniment ai cărui protagoniști și beneficiari au fost, din nou, persoanele găzduite de Centrul de îngrijire și asistență din comuna Ciocănești. Spun ”din nou” întrucât cei de aici ne-au primit bucuroși și înainte de Crăciun, pe 22 Decembrie 2018, atunci când o echipă a PSD Călărași, în frunte cu președintele Iulian Iacomi, a adus pachete de sărbători pentru fiecare dintre cei care se află în îngrijire aici.

De această dată nu am ajuns singuri - în jurul orei 16.00 ne-a însoțit și ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, care a venit la rândul său cu pachete pentru fiecare dintre cei găzduiți de centrul de asistență. Domnia sa a trimis și anul trecut pachete celor din centru în preajma Anului Nou, însă, de această dată, a venit personal, spre bucuria tuturor.

Așa cum se întâmplă în cadrul unor astfel de evenimente, sentimentele care ne-au încercat au fost contradictorii: pe de o parte ne-a mulțumit să vedem bucuria celor care se află în centru, atât pentru că au primit pachetele din partea noastră, cât și pentru că oficialități locale și din guvern ajungeau să îi vadă și să se intereseze de soarta lor. Pe de altă parte, de fiecare dată când participăm la astfel de acțiuni menite să aducă o alinare unora dintre cei mai încercați dintre semenii noștri, realizăm cât de multe mai sunt de făcut pentru ei.

Am plecat din mijlocul celor îngrijiți în centru cu mulțumirea că le-am smuls un zâmbet, dar și conștienți că în Călărași este nevoie să ne aplecăm mai mult asupra cazurilor sociale de acest fel și să avem în vedere, ca reprezentanți ai societății, orice semen care are nevoie de atenție specială din partea noastră.

Felicit și pe această cale personalul din Centrul de îngrijire și asistență din comuna Ciocănești - am văzut la acești oameni dedicarea necesară și determinarea de a face tot ceea ce se poate pentru ca persoanele găzduite aici să se simtă cât mai bine îngrijite.”

La Ciocăneşti s-au mai aflat deputatul Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte PSD Călăraşi, Marian Dinulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi,  George Iacob, prefectul judeţului precum şi primarul localităţii Ciocăneşti, Petre Pavel.

ciocanestidaea3

ciocanestidaea4

ciocanestidaea5

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.