Marius Dulce: M-aşteptam să fie un buget slab care n-o să facă faţă necesităţilor oraşului!

Marius Dulce: M-aşteptam să fie un buget slab care n-o să facă faţă necesităţilor oraşului!

Liderul consilierilor PSD din Consiliul Local municipal Călăraşi, Marius Dulce, a vorbit în interviul acordat mai jos www.arenamedia.ro despre proiectul de buget pe anul 2019 care va fi supus aprobării până la finele acestei luni. Dulce consideră că bugetul e unul  „slab”, incapabil să acopere toate nevoile comunităţii.

Preşedintele PSD Călăraşi s-a referit şi la haosul produs de demararea lucrărilor de modernizare a B-dului Nicolae Titulescu, estimând că acest haos se va amplifica şi mai mult imediat după ce vor începe lucrările şi pe strada Griviţa.

Domnule Dulce, aş vrea să vă întreb mai întâi dacă aţi văzut proiectul de buget al municipiului pe site, dacă l-aţi analizat şi cum vi se pare.

Nu l-am văzut. Am văzut că este pus pe site, mi-am propus de luni (n.r. 15 aprilie) să.l studiez. Colegii mei care s-au uitat au spus că este cam un dezastru dar nu pot să comentez acum la subiect şi pe fiecare capitol în parte. Dar, mă aşteptam să fie un buget slab care n-o să facă faţă necesităţilor acestui oraş.

În şedinţa în care va fi propusă aprobarea acestui proiect, veţi avea amendamente de făcut?

Cu siguranţă noi avem amendamente de făcut acolo, le-am prioritizat, pentru că vrem ca utilizarea banului public să fie făcută efficient Noi gândim o dezvoltare uniformă a tuturor zonelor din oraş, nu doar a anumitor zone care mai puteau aştepta din punctul meu de vedere şi iar mă refer cu precădere la acest bulevard Nicolae Titulescu. Şi trebuie să vedem pentru că din sursele pe care le am şi din ce am văzut, bani de investiţii prinşi în bugetul primăriei sunt foarte puţini. Dacă în 2016 erau undeva la 25 milioane, anul trecut rămăseseră undeva la 13. Iar anul acesta din bugetul propriu mă refer, nu din împrumuturi, pentru investiţii cred că au mai rămas undeva la 7 milioane de lei. Ceea ce e foarte greu.

Ei vor căuta foarte mult să tragă aceşti bani din împrumuturi. Se aude că ar fi semnat şi pentru al doilea împrumut, acela de 42 milioane lei. Dar vom vedea cum vor să-i cheltuiască pentru că dacă nu ne impunem amendamentele care sunt în beneficiul cetăţenilor, nu vom vota acest buget.

Din capul locului, consilierii PSD s-au opus acelui proiect privind modernizarea Bd-ului Nicolae Titulescu. Urmează şi str. Griviţa, cred că oraşul va deveni un şantier cu consecinţe neplăcute pentru confortul fiecăruia dintre noi. În ce măsură credeţi au fost prioritizate corect aceste investii? Ele sunt necesare dar după părerea mea, nu şi oportune în momentul actual.

Sunt de acord că sunt necesare. Călăraşiul are nevoie de investiţii. Călăraşiul, aşa cum am spus, are nevoie de o infrastructură modernizată dar nu trebuia început din mijlocul oraşului, „centrul civic” să zicem aşa, că e zona cea mai circulate acolo. Sunt curios cum se va da aliniamentul acestui bulevard. Nu se justifică atâta cheltuială. Unde este adevărul? Aş întreba eu. Atunci când s-a propus suma de 9 milioane de lei sau după ce am spus că nu votăm au revenit avansând suma de 6,2 milioane lei fără TVA?

Cu aceşti bani puteam termina lucrările din cartierul Mircea Vodă, terminam şi un pic din Cartierul Livadă şi Locomotivei, unde apa le intră oamenilor în curte. E nevoie şi de canalizare şi de asfalt. Spun şi de asfalt pentru că dacă mergem cu canalizare şi asfalt nu mai aduci noroiul în oraş din acele zone pentru că vrei nu vrei intri cu maşina ai adus toată această mizerie, plăteşti mai mult pentru maşinile de curăţenie. Dacă vrei să ai un carosabil uscat şi curat. Este necesară şi modernizarea Griviţei. Dar i-aş întreba eu pe colegii din primărie şi pe domnul primar pentru că nu am văzut o gândire în care să deblochezi oraşul, cum vor proceda? Mă uit acum când au început Bd-ul Titulescu. E blocat de la Locomotivei până la str. Borcea şi de la Cornişei până la str. Bucureşti, rezultând un haos în zona respectivă. Nu mai spun că nu au ţinut cont de faptul că în acea zonă de la 10 Nivele e o staţie de taxiuri. Efectiv oamenii ăia au rămas în aer. Ar fi trebuit să-i ducă într-o zonă unde ar fi putut să parcheze. Să devină la rândul ei o staţie de taxiuri. Oamenii ăia nu mai au unde să-şi desfăşoare activitatea. Şi poate că unii, nu că i-am obligat noi, legislaţia i-a obligat să-şi schimbe maşinile la 10 ani, au făcut credite să-şi ia maşină ca să-şi desfăşoare activitatea. Stau de vorbă cu ei şi.mi zic “Ce facem nea Marius că nu mai putem să ne desfăşurăm activitatea?”. Şi acest lucru o să-l ridic şi în următoarea şedinţă de Consiliu ca să identifice Primăria o zonă în care ei să-şi desfăşoare activitatea şi să fie transformată în staţie de taxi. Tot în zona aceea pentru a acoperi necesitatea locuitorilor din zonă.

Revenind la str. Griviţa este într-adevăr bine să o modernizăm. Nu ştiu cum o vor face având în vedere că vorbim tituţi de o stradă de câteva sutew metri bune. Probabil, vor bloca oraşul şi va fi un haos. Pentru că dacă aveau o viziune, reparau străzile Plevna şi Rahova, dădeau un sens unic şi creau acea repartiţie a autoturismelor în str. Sloboziei spre bdul. Republicii şi Bucureşti şi atunci aveam şi o fluidizare a traficului. Dar o să vedeţi ce se întâmplă, deja nu avem cum să circulăm între orele 8.00 şi 8.30-9.00 dimineaţa şi între orele 15.30-17.00, după amiaza,. Aţi văzut ce se întâmplă în oraş că pe unde o iei nu poţi să circuli. Nu au avut o viziune şi nu se face aşa. Nu ştiu de ce au început aşa, blocând cele două capete ale b-dului N. Titulescu când puteau efectiv să termine partea dinspre Cornişei şi pregăteau apoi următoarea etapă. Dar acum a zăpăcit pe toată lumea şi acolo şi acolo, e un haos total. Lumea parchează pe toate străzile adiacente bulevardului, nu ai pe unde să întorci, fiecare se blochează unul pe altul. E un haos total!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.