Marius Dulce: Este clar, lumea vrea schimbare!

Marius Dulce: Este clar, lumea vrea schimbare!

După primele două săptămâni de campanie, Marius Dulce, candidatul susţinut de PSD pentru Primăria Călăraşi, susţine, în urma periplului său electoral că oamenii îşi doresc schimbarea. Cetăţenii sunt nemulţumiţi de „performanţele” administraţiei liberale, condusă de 8 ani de Dan Drăgulin.

Marius Dulce, încă o săptămână de campanie s-a dus. Care a fost reacţia oamenilor?

Marius Dulce: Este clar, lumea vrea schimbare, lumea e nemulţumită de ceea ce s-a întâmplat! S-a văzut foarte clar că actualul Executiv s-a „canalizat” numai pe zone centrale unde să se mai vadă ceva. Aţi văzut foarte bine că zonele limitrofe au fost lăsate de izbelişte. Cartierele mărginaşe n-au apă curentă, nu au au gaz, nu au canal, nu au asfalt, nu au trotuar, nu au nimic! Lumea este foarte nemulţumită şi nu vorbim numai de cartierele mărginaşe. Haideţi să mergem între blocuri! Pe strada Zefirului, în zona de blocuri, pe str. Luceafărului- zona de blocuri, pe str. Dumbravei- zona de blocuri nu sunt trotuare, nu există şosea. Toată lumea aşteaptă câte ceva. Nu s-a făcut nimic iar omul de la Primărie se plimbă cu o hârtie în mână şi spune că o să facă. O să faci, dar în 8 ani ce ai făcut? În ultimii 4 ani ce ai făcut? Decât împrumuturi şi cheltuieli  fără rost. Nu vă spun cum sunt comercianţii care au stat toată vara la 40 de grade că le-au dărâmat hala. Nu spun că se aşteaptă acum să-şi piardă, efectiv, locul de muncă pentru că dacă se anunţă o toamnă grea, cu ploi abundente, o iarnă grea nu au unde să-şi desfăşoare activitatea. Ce să facă în cortul ăla provizoriu? Şi toate lucrările astea, începute haotic, se desfăşoară foarte lent. Am spus întotdeauna că este bine că se face ceva dar nu aşa. El a distrus tot ce se putea distruge. Trebuia să mai înceapă şi bazarul că „terminau” tot Călăraşiul!

Ce intenţionează să facă Marius Dulce imediat după depunerea jurământului?

Marius Dulce: Imediat după depunerea jurământului intenţionez să merg pe toate aceste şantiere ca să urgentăm lucrările. Să vedem de ce pentru str. Griviţa a trebuit să se prelungească contractul şi a cui a fost vina. Să vedem pe B-dul N. Titulescu din vina cui s-a prelungit contractul, să vedem ce s-a făcut, ce nu s-a făcut, ce s-a recepţionat pe fiecare zonă în parte. Trebuie neapărat să mergem să urgentăm lucrările la zona Big, la piaţă, pentru că acolo este o problemă mare. Dacă vine iarna, le-am distrus familiile, îi lăsăm fără venituri şi atunci trebuie să ne mutăm acolo cu toate forţele, să vedem ce probleme sunt şi să terminăm într-un termen mult mai scurt decât cel planificat pentru că 9 luni, în opinia noastră, e prea mult.                                   

Cel mai probabil prelungirea termenului de execuţie a fost cauzat de neplata la timp a facturilor. Primăria, probabil, că nu şi-a achitat facturile….

Marius Dulce: Să vedem ce promisiuni a făcut, să vedem ce bani a avut din împrumuturi, să vedem cum i-a distribuit. Dumnevoastră aţi cerut această situaţie privind cheltuirea banului public dar eu, în calitate de consilier, nu am reuşit să intru în posesia ei, vom vedea şi vom analiza la momentul respectiv care sunt aceste cauze. Îi asigur pe călărăşeni că vom identifica soluţiile respective că nu avem timp de scuze.

M-aş fi aşteptat ca măcar în al 12-lea ceas, primarul să prezinte o situaţie privind starea în care se află municipiul. Din punct de vedere al lucrărilor, al resurselor, al datoriilor, o proiecţie...

Marius Dulce: Nu are niciun fel de viziune. S-a ghidat de fiecare dată după principiul: “După mine, potopul! Dacă plec, să se descurce, e treaba lor cum cheltuie banii. Dacă nu plec voi vedea ce voi face, când mă întorc acolo”. Cum e posibil ca la grădiniţa de pe Bucureşti să dărâmi un gard bun şi să pui alt gard? Adică să cheltui nişte bani aiurea!

Am văzut că a demarat, în mediul online, o amplă campanie de promovare a unor proiecte ce vor fi finanţate din fonduri europene. O idee bună la prima vedere, dar dacă ne uităm cu atenţie, ar putea deveni chiar împovărătoare pentru buget. Cum va reuşi să facă faţă atâtor „provocări” bazându-se pe un buget şi aşa subdimensionat?

Marius Dulce: Vom vedea la momentul respectiv care e prioritizarea acestor proiecte europene pe care le-a semnat pentru că va trebui să asigurăm cofinanţările respective. Vom analiza ce este important la momentul respectiv, ce s-a întâmplat, ce a făcut cu banii, dacă am recuperat sau nu sumele privind Poşta Veche. Eu nu am văzut nimic, la nicio rectificare, ce s-a făcut cu banii, vorbim de 71 de miliarde lei vechi, bani folosiţi dintr-un împrumut bancar. Ei spun că au recuperat suma dar care nu se vede în practică. Drept urmare, să vedem ce buget vom avea şi nu ne vom scuza. Va trebui să găsim soluţii.

Ce mesaj le transmiteţi în continuare călărăşenilor, cu unii v-aţi întâlnit deja?

Marius Dulce: Dacă îşi doresc schimbarea, dacă îşi doresc să facem ceva împreună pentru Călăraşi, să aducem normalitatea la ea acasă, în 27 septembrie să voteze PSD. Să voteze Marius Dulce primar, să voteze Vasile Iliuţă preşedinte la Consiliul Judeţean Călăraşi! 

Comandat: Partidul Social Democrat – Filiala Judeţeană Călăraşi

Executat: SC Total Media SRL

CUI: 21200019  

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.