Marcel Ciolacu: Mandatul meu şi al colegilor expiră pe data de 24 august. Conform Legii partidelor, trebuie să avem alegeri

Marcel Ciolacu: Mandatul meu şi al colegilor expiră pe data de 24 august. Conform Legii partidelor, trebuie să avem alegeri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că pe data de 24 august expiră mandatul întregii conduceri a Partidului Social Democrat, motiv pentru care este nevoie de un congres în care să fie aleasă noua conducere, dar să fie desemnat şi candidatul pentru alegerile prezidenţiale.

"Eu urmează să fac împreună cu colegii mei din Biroul Permanent al PSD un calendar. Cu certitudine vom începe cu Consiliul Politic Naţional, unde vom face regulile pentru candidaţii atât la partid cât şi pentru funcţia de preşedinte, deoarece mandatul meu şi al colegilor expiră pe data de 24 august. Conform Legii partidelor, trebuie să avem alegeri, astfel încât viitorul preşedinte să poată legal semna documentele ca şi preşedinte al partidului", a precizat Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al României, la alegerile din toamnă.

El a menţionat că în cadrul acestor şedinţe se va decide data congresului, modul în care se va candida la şefia partidului, cum se fac înscrierile, care sunt regulile, dacă e nevoie să ai susţinere, dacă acceptă partidul un independent pentru a fi candidat la Preşedinţie.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.