M. Dulce: Vom propune o serie de amendamente la proiectul de buget care vizează finalizarea unor obiective extrem de utile cetăţenilor

M. Dulce: Vom propune o serie de amendamente la proiectul de buget care vizează finalizarea unor obiective extrem de utile cetăţenilor

Liderul consilierilor PSD din Consiliul Local municipal Călăraşi, Marius Dulce a punctat pentru www.arenamedia.ro o parte din amendamentele pe care le va propune pe marginea Proiectului de Hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al municipiului Călăraşi pe anul 2020 şi estimările pe anii 2021 – 2023 susţinând că finalizarea lucrărilor de modernizare a insfrastructurii stradale precum şi terminarea investiţiilor privind Creşa şi Grădiniţa cu 8 grupe iniţate cu câţiva ani în urmă sunt prioritare pentru călărăşeni.Am mai spus-o, toate sunt pe primul loc. N-ai cum să precizezi că una-i mai importantă decât cealaltă pentru că ştim prea bine că locuitorii acestui municipiu au nevoie de aceste servicii. Ne luptăm de ani buni cu canalizarea menajeră din Cartierul Măgureni. E clar că investiţia trebuie bugetată mai mult. Trebuie să terminăm de asfaltat străzile din Mircea Vodă. Degeaba am asfaltat 2-3 străzi dacă au mai rămas alte 2-3. Riscăm să cărăm noroiul pe cele asfaltate şi creăm, inevitabil, un discomfort în rândul locuitorilor din acea zonă a municipiului.

Nu putem lăsa deoparte nici celelalte cartiere mărginaşe. De pildă, cartierul Livadă are nevoie de alimentare cu apă. Strada Locomotivei, de canalizare menajeră. De 3 ani de zile tot vorbim de avize. Când le-am obţinut, vedem că nu ajung banii.

Din bugetul propriu ar trebui să finanţăm lucrările de asfaltare în Cartierul Farfuria. Acolo există un strat de bitum şi e nevoie şi de unul de asfalt ca să reparăm străzile.” a spus Dulce care a continuat “Toate aceste eforturi sunt necesare ca să creăm condiţii mai bune cetăţenilor. Acolo nu s-a asfaltat motivându-se că nu există guri de scurgere, de preluare a apelor pluviale, că n-avem gaigere. O să încercăm să suplimentăm bugetul alocat pentru această zonă ca să intervină Ecoaqua şi să facă acele guri de scurgere.

Am vorbit până acum doar de zona de infrastructură, însă e clar că plaja de probleme e mai mare. E imperios necesar să terminăm Grădiniţa cu 8 grupe, investiţie care trenează de ani buni. O să insistăm să bugetăm în plus lucrările la Creşă, o extindere a celei actuale, obiectiv, de asemenea, extrem de util cetăţenilor. Există o cerere foarte mare în acest sens. Vorbim de creşterea natalităţii, a demografiei, dar în schimb nu creăm condiţiile de bază.”

Executivul Primăriei a decis ca Proiectul de Hotărâre privind aprobarea bugetului pe 2020 să fie supus atenţiei consilierilor în şedinţa ordinară de plen programată marţi, 18 februarie.

Bugetul estimat este de 126.972.000 lei din care veniturile proprii sunt în cuantum de 45.800.000 lei.

Pentru investiţii, este prevăzut un buget de 29.471.000 lei, format din venituri proprii în sumă de 2.786.000 lei, excedent de 5.529.000 lei şi împrumuturi bancare, în cuantum de 21.156.000 lei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.