M. Dulce: Voi face tot ce-mi stă în putință să onorez această responsabilitate primită din partea concetățenilor mei

M. Dulce: Voi face tot ce-mi stă în putință să onorez această responsabilitate primită din partea concetățenilor mei

Marius Dulce este câștigătorul alegerilor din 27 septembrie, candidatul susținut de PSD obținând cel mai mare număr de voturi pentru Primăria Călărași (10.281). Dulce vorbește despre prioritățile sale, imediat după depunerea jurământului și a constituirii Consiliului Local.

Domnule Dulce, sunteți câștigătorul alegerilor de duminică, la nivelul municipiului Călărași. Peste 2400 de voturi în plus față de primarul în funcție. Cum a fost duminică?

Marius Dulce: Normal că m-am bucurat. Oamenii au înțeles că era nevoie de o schimbare la „vârful” Primăriei Călărași. Le mulțumesc călărășenilor care m-au votat dar și celor care au optat pentru alți contracandidați. În opinia mea, este bine că s-a produs această schimbare. Această funcție mă onoreză dar mă obligă foarte mult. Voi face tot ce-mi stă în putință să onorez această responsabilitate primită din partea concetățenilor mei.

Când credeți că veți depune jurământul?

Marius Dulce: În maxim 20 de zile. Acum să așteptăm rezultatele de BEJ, validarea de la Judecătorie după care va avea loc și constituirea Consiliului Local precum și depunerea jurământului.

Ați spus tot timpul că veți câștiga alegerile. Vă făceați astfel curaj sau pur și simplu asta era starea de spirit...

Marius Dulce: Nu. Era starea de spirit, una pozitivă, favorabilă în urma dialogurilor purtate cu cetățenii. În 2016 am fost obligat să candidez, știam la ce mă înham. În 2020, dacă mi/au dat iarăși colegii șansa de a candida, am zis că voi fi câștigător pentru că am simțit apropierea oamenilor. Am observat că-mi zâmbeau când interacționam cu ei, am văzut că eram primit bine și atunci toată această stare de spirit mi-a dat și mai multă încredere, mai mult curaj.

De când ați fost desemnat candidat dar mai cu seamă, în ultima perioadă, ați și subliniat lucrul ăsta, ați fost “vânat” de principalul contracandidat și echipa din jurul său.

Marius Dulce: N-am spus-o până acum pentru că n-am vrut să mă victimizez. Am fost “vânat” timp de 8 luni de zile. Am avut parte de presiuni, am fost la Guvern, la Casa Națională de Asigurări de Sănătate ca să-mi dau demisia, să plec...Au făcut orice doar ca să umilească, să mă schimbe de la conducerea CJAS Călărași. Ba mai mult, pentru că n-au reușit să mă dea jos, au venit cu fel de fel de oferte. Să mă duc chiar secr4etar de stat într-un minister, doar să nu candidez. Eu n-am alură de trădător. Sunt un om asumat pe PSD. Mi-ar fi rușine să-i privesc în ochi pe cei de lângă mine dacă aș fi ales doar o funcție pentru mine iar pe ei să-i las de izbeliște.

Ați obținut mai multe voturi decât partidul. Cu toate acestea n-aveți o majoritate în Consiliul Local. Vor fi probleme cu constituirea acestei majorități?

Marius Dulce: Nu știu dacă vor fi sau nu probleme din acest punct de vedere. Vom demara discuțiile aferente, deocamdată tatonăm terenul. Eu cred că toată lumea din Consiliul Local vrea să facă ceva pentru Călărași. Campania s-a terminat, de-acum trebuie să facem ce ne-am propus pentru călărășeni. Toți consilierii, sunt sigur de asta, doresc să dezvoltăm împreună municipiul Călărași. Vom face ce trebuie pentru acest municipiu pe care-l iubim cu toții.

Cât privește opoziția PNL, să facă ce-a făcut și PSD în acești ani, adică o opoziție constructivă. Sper să n-avem scandaluri în viitorul Consiliu Local. Suntem oameni civilizați iar singura noatră preocupare este să ne onorăm obligațiile față de călărășeni și Călărași.

Care ar fi primul lucru pe care-l veți face imediat după depunerea jurământului?

Marius Dulce: Deși nu mă pot deplasa din cauza izolării la domiciliu, am discutat ca Piața Big să fie gata până la 1 noiembrie astfel încât să-i ducem pe comercianți în interior, să-i ferim de vremea rece. Poate nu vom reuși să finalizăm toată lucrarea dar vă asigur că vom face tot ce e posibil să-i protejăm. Astea una din priorități.

Totodată am discutat cu cel care lucrează pe str. Locomotivei și i-am dat termen ca până la sfârșitul lunii octombrie să termine canalizarea. Urmând ca apoi, din primăvară, să asfaltăm ca să închidem și acest capitol. Nu vom neglija nici Piața Centrală sau cartierul Măgureni.

Ce le transmiteți călărășenilor?

Marius Dulce: Să aibă încredere în echipa noastră. Cu siguranță vom face lucrurile pe care le-am promis.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.