M. Dulce: Se minte cu neruşinare!

M. Dulce: Se minte cu neruşinare!

Autorităţile locale “depun” eforturi considerabile să finalizeze măcar o parte din proiectele de infrastructură stradală şi rutieră demarate în municipiu, însă în opinia lui Marius Dulce lucrările se efectuează “haotic”, neavând la bază o strategie sau planificare. Liderul consilierilor PSD din Consiliul Local municipal oferă în acest sens şi un exemplu, şi anume proiectul care vizează reabilitarea şi modernizarea străzii Griviţa, susţinut în totalitate din cel de-al doilea împrumut bancar. “Uitaţi-vă, de exemplu, la strada Griviţa. Se minte cu neruşinare. Ei spun că o să planteze 700 de copaci. Unde? Mergeţi şi-o să vedeţi că deja se toarnă beton. Dacă avea de gând să pună copacii, ar fi făcut ceea ce era necesar. Pe tronsonul în care a început operaţiunea de finalizare a trotuarelor, stânga – dreapta, de la B-dul Cuza Vodă spre Modelu, betonul e turnat. Sunt canalizaţii trase, nu ştiu unde o să şi planteze.” a declarat Marius Dulce care a continuat “Ne mint întruna cu atâta nonşalanţă! Am înţeles că se vrea ceva însă n-avem parte decât de minciună după minciună”

În altă ordine de idei, Dulce şi-a exprimat încă o dată nemulţumirea că, nici după două luni, Executivul nu s-a sinchisit să-i ofere răspunsurile solicitate în urma unei interpelări adresate în plenul şedinţei ordinare de plen desfăşurate în februarie, cu privire la modul de cheltuire a banilor proveniţi din împrumuturile bancare, cuantumul ratelor şi dobânzilor aferente acestora. “Transparenţa este zero. Dacă dumneavoastră aţi primt vreun răspuns la vreo solicitare adrresată în baza Legii 544 / 2002, eu, în calitate de consilier local, deşi s-au scurs aproape 2 luni şi jumătate, n-am primit nimic. Nici la acest moment. Ce încredere mai poţi să ai în acest Executiv? Nici una. Nu există nici un fel de transparenţă, ci doar minciuni şi bătaie de joc” a conchis Marius Dulce.

Ce lucrări sunt incluse în cadrul Proiectului privind reabilitarea şi modenizarea străzii Griviţa

Primăria Municipiului Călărași a anunţat la finele lunii ianuarie 2019 că s-a semnat contractul de proiectare și execuție de lucrări pentru reabilitarea și modernizarea străzii Grivița, arteră de circulație în lungime totală de 2.534 metri.

Lucrările privind realizarea obiectivului de  investiție prevăd:

- lucrări privind execuția părții carosabile, execuția de parcări pe partea stângă, în lungul străzii

- amenajare trotuare

- amenajare zone verzi, inclusiv însămânțare gazon și plantare copaci

- lucrări privind relocarea instalației de electricitate, poziționarea de noi stâlpi pentru eficientizarea iluminatului stradal, pozarea în subteran a rețelei de cabluri și corelarea cu sistemul de iluminat public al municipiului Călărași

- lucrări pentru semnalizare rutieră și instalarea unor corpuri semaforizante

- lucrări de înființare a instalației de fibră optică, pozarea în subteran a rețelei de cabluri și corelarea cu sistemul de fibră optică al municipiului Călărași

- aducerea la cotă cămine și guri de scurgere cu înlocuirea capacelor, ramelor și plăcilor suport

- montarea de guri de scurgere noi

Activitățile care fac obiectul contractului de achiziție publică:

- servicii de proiectare: lucrări de drumuri, lucrări înființare rețea fibră optică, lucrări de înființare rețea de iluminat public, lucrări de instalare sistem de semaforizare

- lucrări de execuție: lucrări de drumuri, lucrări înființare rețea fibră optică, lucrări de înființare rețea de iluminat public, lucrări de instalare sistem de semaforizare

În urma implementării investiției, se vor moderniza 2.534 ml de stradă, adică o suprafață a părții carosabile de 26.781 mp, urmând a se monta sau executa următoarele:

- indicatoare de circulație: 201 buc,

- 5,74 km marcaje,

- 13.255 mp de trotuare,

- 774 mp spații verzi,

- 489 cămine aduse la cotă

- 65 guri de scurgere,

- 21 guri de scurgere noi,

- 203 GN,

- praguri și benzi rezonatoare la 16 treceri de pietoni.

Sistemul rutier ales este următorul:

- Strat de uzură : SMA 16 rul 50/70 – 4cm grosime  (calitate superioară față de betonul asfaltic normal BA16);

- Strat de legatură : EB 20 leg 50/70 – 6cm grosime ;

- Strat de fundație superior : Piatră spartă – 20cm grosime ;

- Strat de fundație inferior : Balast – 15cm grosime ;

- Strat de formă : Material pietros recuperat – 15cm grosime.

Partea carosabilă va fi compusă, pe zonele unde distanța dintre limitele de proprietate permite, din două benzi de circulație a 3,00 m lățime și o parcare în lungul străzii de 2,50 m, creându-se astfel un numar de 205 locuri de parcare. Pe tronsonul cuprins între str. Dorobanți și B-dul Cuza Vodă, partea carosabilă va fi compusă din trei benzi de circulație a 3,00 m lățime fiecare.

Pentru a spori siguranța circulației, in intersecția cu str. Eroilor, s-au prevăzut semafoare.

Trotuarele vor fi înlocuite în întregime cu următorul sistem rutier:

- Strat de uzură: pavele din beton de ciment – 6 cm grosime;

- Strat de nisip – 5 cm grosime;

- Strat de fundație superior: balast stabilizat cu ciment cu Rc < 3N/mm2 – 12 cm grosime;

- Strat de fundație inferior: balast – 10 cm grosime.

Executantul lucrării este BERTONI CONSTRUCT SA (lider), în asociere cu KOMORA SRL și FLASH LIGHTING SERVICES SA.

Valoarea contractului : 8.900.881,65 lei fără TVA, din care :

- Serviciile de proiectare si asistență tehnică 297.652,11 lei fără TVA :

- Lucrările de execuție 8.603.229,54 lei fără TVA

Durata pentru proiectare și execuție lucrări este de 17 luni de la data transmiterii ordinului de începere (o lună pentru proiectare și 16 luni pentru execuție lucrări).

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.