M. Dulce: Reafirm intenţia de a candida la Primăria Municipiului Călăraşi

M. Dulce: Reafirm intenţia de a candida la Primăria Municipiului Călăraşi

Liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Călăraşi, Marius Dulce susţine că n-a ascuns niciodată în partid intenţia de a-şi încerca încă o data şansele la Primăria Călăraşi. PSD Călăraşi va declanşa în curând un nou sondaj la capătul căruia va fi stabilit candidatul partidului pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ.

Domnule Dulce, în cadrul conferinţei de desemnare a delegaţilor la Congres, ce a avut loc duminică la Călăraşi, în faţa liderilor interimari ai partidului, s-a vorbit în mod explicit de organizarea unui sondaj la nivelul municipiul Călăraşi în urma căruia să fie stabilit candidatul PSD pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Din câte ştiu, a mai avut loc un astfel de sondaj şi în toamna anului trecut, în preajma prezidenţialelor. Aş vrea să vă întreb cât de “important” va fi de data asta acest sondaj care să surprindă cel mai bun contracandidat al actualului deţinător al mandatului.

Aşa cum am mai spus, da, sunt de acord cu toate sondajele. Sunt de acord de asemenea să susţin şi pe acel coleg care în sondaj ar fi mai bine plasat decât mine. Totodată reafirm intenţia de a candida la Primăria Municipiului Călăraşi şi am pretenţia ca toţi să mă susţină dacă voi primul în sondaj. La fel, voi proceda şi eu dacă altcineva e pe primul loc.

Acum se va face un nou sondaj însă mie mi-e neclar un pic întrucât vor fi “măsuraţi” aceeaşi oameni. Deci nu s-a mai nimic schimbat nimic în ecuaţie, şi în consecinţă nu vor fi modificări majore. Adică din septembrie până în ianuarie nu ştiu cât de mult s-au schimbat procentele în ceea ce ne priveşte.

În dese rânduri, până acum, v-aţi exprimat intenţia de a candida. Nu mai e un secret pentru nimeni…

Am spus destul de clar, am o obligaţie morală faţă de toţi cetăţenii acestui oraş să candidez. Sunt călărăşean, îmi doresc ca acest oraş, aşa cum am mai spus-o, să evolueze într-o zonă foarte bună de confort. Aşa cum am văzut în ultimii ani, nu prea s-a mai făcut nimic. În afară de 2-3 investiţii, şi alea destul de piperate, nu prea s-a mai făcut ceva. Aici fac referire, cu precădere la B-dul Nicolae Titulescu. Titulescu. Într-un fel arăta în fotografii, altfel e situaţia din teren.

Îmi amintesc că de la bun început v-aţi exprimat îndoielile cu privire la oportunitatea derulării acestei investiţii.

Aşa e, nu am fost de acord şi vă spun şi de ce. Nu începi dezvoltarea unui oraş din centrul său şi laşi, în plan secund, periferia. Laşi cartierele mărginaşe, pur şi simplu, în noroaie. Este foarte bine că actualul Executiv a ţinut cont de intervenţiile noastre pentru că am reuşit astfel să primeze finanţarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare în Cartierul Mircea Vodă. Şi tot nu au fost finalizate.

Cu banii care s-au investit pe B-dul N. Titulescu s-ar fi terminat lucrările din cartierul Mircea Vodă, şi în felul acesta nu mai aduceam noroiul de pe străzile care au rămas neasfaltate în oraş. Aşa, plătim în plus pentru întreţinerea drumurilor, pentru Urban care adună mai mult praf, mai mult noroi. Şi poluarea e mai mare pentru că noroiul se transformă în praf pe care-l inhalăm cu toţii.

Deci nu este bine să dezvoltăm oraşul de la centru spre periferie ci invers de la margine spre interior pentru a termina odată cu aceste zone care nu au încă  acces la utilităţi.

Şi în Cartierul Livadă, la fel. Am insistat să ducem canalizare, apă curentă pentru că nu există încă şi apoi să asfaltăm şi acolo. Degeaba asfaltăm o stradă şi alte 3 le lăsăm cu noroi pentru că vom căra noroiul de pe cele 3 pe cea asfaltată şi o transformăm tot într-o zonă noroioasă. Nu vom avea deloc un confort.

Totodată sperăm că şi pe strada Locomotivei să se introducă reţeaua de canalizare. Să demareze cât mai repede lucrările la acea canalizare. Slavă Domnului!, că nu a plouat că altfel…

Probleme similare sunt şi Cartierul Măgureni…

Acelaşi lucru. Aşa cum am promis în 2016, ne-am bătut de fiecare dată iar dovadă sunt intervenţiile noastre repetate din Consiliul Local. Am spus că trebuie făcută canalizare menajeră şi pluvială în Cartierul Măgureni pentru că acolo nu se poate interveni cu nimic: nu poţi asfalta, nu poţi face trotuare. Într-un final, văd că Executivul a reuşit să iniţieze licitaţia, nu ştiu însă când îi vor demara şi lucrările.

Să revenim la anul 2016. Aţi plecat atunci cu procente puţine dar finalmente v-aţi clasat pe locul 2, la o distanţă de nici două mii de voturi de Drăgulin şi de maşinăria politică din jurul său. Ce au însemnat ăştia 4 ani pentru dumneavoastră?

Foarte mult.

Suficient încât să mai adăugaţi şi alte voturi la zestrea din 2016?

Cu siguranţă! Oamenii au reuşit să mă cunoască, să vadă cine este Marius Dulce. Nu mi-am dorit acest scaun pentru mine. Îmi doresc ca împreună cu toţi cetăţenii să construim ceva util, ceva frumos pentru oraş. După părerea mea, doar împreună cu călărăşenii putem face lucruri deosebite.

Mă uit la Parcul Florilor, de fiecare data când e înecat de apă, de gheaţă, nu poţi să circuli prin zona respectivă şi nimeni nu face nimic. Aşa cum am spus că îl facem, nu s-a făcut...

Deci trebuie să facem ceva pentru călărăşeni. Şi, ce este important, trebuie să construim dar la costuri rezonabile. Mie mi se par totuşi costurile acestor investiţii preconizate destul de mari.

Revin la B-dul N. Titulescu, pe o stradă de 840 de m să dai 7 milioane de lei? Acum întreb când a fost bine: când au venit, în Consiliu, cu un preţ de 9 milioane şi ceva de lei sau cu 7 milioane şi ceva de lei? Subliniez, puteam termina cu această sumă şi Cartierul Mircea Vodă  iar de 2 ani am fi demarat şi canalizarea în Măgureni.  

Acum investiţiile sunt şi mai scumpe pentru că ele sunt rodul unor împrumuturi bancare costisitoare. Mă refer la dobânzile care trebuie plătite.

Nu mai vorbim că se fac numai pe împrumuturi bancare. În 2016 îmi spunea domnul primar că nu sunt de acord cu fondurile europene. O prostie, niciodată am spus că nu sunt de acord cu atragerea de fonduri europene. Dimpotrivă! Sunt pentru atragerea de fonduri europene în zone sustenabile. Să luăm nişte fonduri europene pentru care o să plătim destul de scump la un moment dat?

N-am nimic cu Poşta Veche, e un contract semnat din 2015, acum toată lumea se bate pe el. Nici acum nu-i definitivat, poate în 2020, da. Ideea era: ce facem cu această Poştă Veche? Pentru că în următorii 5 ani, trebuie s-o întreţii iar costurile de întreţinere vor fi foarte mari.

În plus această investiţie, din ce am înţeles, nu poate aduce o plus valoare, trebuie creat ceva care să genereze venituri şi atunci, o să avem nevoie de forţă de muncă, o să avem investiţii de făcut în interior, tot timpul costuri de întreţinere care vor fi foarte mari şi nu ştim de unde Primăria va scoate aceşti bani cu care să finanţeze aceste costuri de întreţinere. Mai mult, ca să grăbeacă finalizarea lucrărilor, s-au luat 6 milioane de lei din împrumut. De ce? De ce atâta grabă când puteam să aşteptăm tragerile normale pe fonduri europene astfel încât să nu îndatorăm Primăria. Cele 6 milioane de lei se transformă în 6 milioane şi ceva din pricina dobânzilor pe care le vom plăti. Şi atunci cum facem? Cum lucrăm?

Iată chestiuni asupra cărora trebui să ne aplecăm cu toată responsabilitatea. Şi din acest motiv, consider că e momentul să fac ceva pentru aceşti cetăţeni ai oraşului şi împreună cu ei să construim sănătos în această urbe la care ţinem cu toţii foarte mult!

Mulţumesc.      

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.