M. Dulce: PSD susține că orice soluție posibilă, inclusiv reglementarea, dacă poate îmbunătăți situația populației și economiei, trebuie aplicată

 M. Dulce: PSD susține că orice soluție posibilă, inclusiv reglementarea, dacă poate îmbunătăți situația populației și economiei, trebuie aplicată

Liderul organizației locale PSD Călărași, Marius Dulce, afirmă prin intermediul unui mesaj postat luni seară pe pagina personală de Facebook că partidul pe care-l reprezintă susține reglementarea prețului energiei care “ar trata și cauza”, datele publicate de INS confirmând că liberalizarea haotică a pieței a condus la explozia facturilor la energie și gaze cu efecte devastatoare asupra prețurilor pentru restul produselor și serviciilor.

“De ce scumpirile record anunțate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS) sunt semnalul urgenței reglementării pieței energetice?

PSD își reafirmă poziția deja exprimată, că până nu se acționează asupra cauzei fundamentale, respectiv prețul scăpat de sub control al energiei, inflația nu va fi stăvilită. În consecință, toate celelalte prețuri vor continua să crească, populația și economia vor suferi tot mai mult.

De aceea Partidul Social Democrat insistă că reglementarea prețului energiei - pe termen limitat, măcar un an - ar trata și cauza, în timp ce plafonarea/compensarea, indiferent de ajustările care vor mai avea loc, se adresează doar efectelor imediate.

INS confirmă, din nefericire, avertismentele pe care PSD le-a tot dat în ultimii doi ani, și anume că liberalizarea haotică a pieței, în condițiile penuriei naționale/europene de energie, duce la explozia facturilor la energie și gaze și apoi, inevitabil, a tuturor prețurilor pentru restul produselor și serviciilor.

Cele mai mari scumpiri în ianuarie 2021, raportat la ianuarie 2020, sunt la gaze (+60,99%), combustibili (+24,45%), energie termică (+21,58%) și energie electrică (+19,87%).

EfectuI se resimte acut în prețul alimentelor. Astfel, uleiul e mai scump cu 25,7%, mălaiul cu 17,02%, făina cu 12,8%, zahărul cu 11,18%, pâinea cu 10,99%. Toate aceste scumpiri afectează într-o măsură mult gravă salariații cu venituri mici și medii, pensionarii, tinerele familii care pur și simplu ajung să nu mai poată face față cheltuielilor.

Aceleași date furnizate de INS atestă că decembrie a fost a patra lună CONSECUTIVĂ când puterea de cumpărare a SCĂZUT. Iar specialiștii estimează că scumpirea masivă a energiei este responsabilă în proporție de 80% de creșterile de preț ale restului produselor și serviciilor.

Sunt date și fapte care nu pot fi contestate. În viziunea PSD, multiplele crize actuale trebuie atenuate și rezolvate cât mai rapid. Acesta este singurul motiv pentru care PSD a și intrat la guvernare.”, se arată în mesajul postat de Marius Dulce care a conchis “PSD susține că orice soluție posibilă, inclusiv reglementarea, dacă poate îmbunătăți situația populației și economiei, trebuie aplicată, dincolo de orice dogme ori diferențe politice.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.