M. Dulce: PSD a propus în cadrul Coaliției ca salariul minim în AGRICULTURĂ să fie de minim 3.000 lei brut, după modelul din sectorul Construcțiilor

M. Dulce: PSD a propus în cadrul Coaliției ca salariul minim  în AGRICULTURĂ să fie de minim 3.000 lei brut, după modelul din sectorul Construcțiilor

Partidul Social Democrat a propus în cadrul Coaliției ca salariul minim în AGRICULTURĂ să fie de minim 3.000 lei brut, după modelul din sectorul Construcțiilor, susține, pe pagina personală de Facebook, liderul organizației locale PSD Călărași, Marius Dulce care prezintă și beneficiile ce vor rezulta în cazul în care va fi adoptat acest nou sistem de salarizare.

“Astfel, PSD răspunde la două probleme majore din agricultură:

- protejarea a tuturor celor 280.000 de salariați din acest domeniu față de creșterea prețurilor

- combaterea exodului angajaților din acest sector care plecau din țară pentru a produce hrană în alte state UE. Prin această măsură în încurajăm să rămână acasă să producă hrană românească pentru româ

Modelul de salarizare preluat din domeniul Construcțiilor pentru a fi aplicat la salariații din Agricultură prevede următoarele beneficii, care vor aduce mai mulți bani în buzunarele acestora.

1. Salariul minim brut de 3.000 de lei (față de 2.550 de lei salariul minim brut general), deci o creștere semnificativă pentru care erau plătiți la nivelul salariului minim în acest sector.

2. Scutirea de la plata impozitul pe venit (de la 10% la 0%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.

3. Scutirea de la plata contribuției pentru sănătate (10%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.

4. Reducerea contribuției pentru pensie (CAS) cu 3,75 puncte procentuale (de la 25% la 21,25%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.

5. Reducerea contribuției asiguratorii pentru muncă de la 2,75 la 0,27% - un beneficiu al angajatorilor din agricultură.”, a mai adăugat Dulce care a conchis “Aceste măsuri se aplică pentru TOȚI salariații din firmele care au cel puțin 80% din cifra de afaceri în domeniul Agriculturii (conform codurilor CAEN asociate agriculturii).”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.