M. Dulce, propunere de sprijinire a cadrelor medicale din municipiu, în contextul pandemiei de COVID - 19

M. Dulce, propunere de sprijinire a cadrelor medicale din municipiu, în contextul pandemiei de COVID - 19

Reuniţi, joi după-amiază, în şedinţă ordinară de plen, consilierii locali au aprobat până la urmă suplimentarea sumei prevăzută de Executiv, de 127 de mii de lei, pentru finanţarea cheltuielilor menite “să preîntâmpine şi să limiteze infectarea cu noul coronavirus” reprezentând “aprovizionarea cu măşti, combinezoane, dezinfectanţi, atât pentru aparatul propriu al Primăriei cât şi pentru unele instituţii subordinate, la soliciarea acestora”.

Liderul consilierilor PSD, Marius Dulce a solicitat suplimentarea sumei alocate pentru situaţii de urgenţă până la 300 de mii de lei, sumă ce va fi utilizată pentru achiziţionarea de material de protecţie care să fie apoi donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Spitalului de Pneumoftiziologie Călăraşi precum şi medicilor de familie care-şi desfăşoară activitatea pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. “Având în vedere situația creată de pandemia de coronavirus, vreau să vă propun să suplimentăm suma alocată pentru situații de urgenţă cu 300.000 lei pentru achiziționarea de echipamente medicale (măști, halate, scut de față, dezinfectant etc) care să fie donate de Consiliul Local Spitalului Județean de Urgenţă, Spitalului TBC cât și medicilor de familie din municipiul Călărași! Trebuie să fim alături de cei din prima linie, tot personalul medical!! Oamenii lucrează 24 de ore din 24. Un combinezon are durata de viaţă o tură de act medical. Masca, minim 4 ore. Este nevoie continua de echipamente pentru ei.” a fost amendamentul propus de Marius Dulce în plenul şedinţei.

Liberalii, prin vocea viceprimarului Viorel Ivanciu “au avansat” suma de 200 de mii de lei care a şi fost votată în plen. Banii provin prin diminuarea sumelor alocate evenimentelor cultural – artistice de la Cap. 67.

“Astăzi, aşa cum bine ştiţi, s-a desfăşurat şedinţa de plen a Consiliului Local în care a avut loc şi o rectificare bugetară, în cadrul căreia urmărindu-se alocarea unei sume pentru situaţii de urgenţă. Noi, cei de la PSD, am considerat că este oportun ca această sumă să se ridice undeva la 300 de mii de lei. Iniţiat era prevăzut cam 100 de mii de lei şi am zis că este necesar să cumpărăm măşti, dezinfectanţi, tot ce este necesar atât pentru oamenii din aparatul primăriei dar să putem face şi donaţii la Spitalul Judeţean, Spitalul TBC, medicilor de familie pentru că ei sunt în prima linie şi aşa cum am văzut cu toţii nu au ce le trebuie. Şi am zis că putem să le întindem astfel şi noi o mână de ajutor chiar dacă nu sunt în subordinea noastră. Ni s-a spus la un moment dat că nu prea e legal. Am zis că nu se poate să nu găsim forme legale pentru că există. Sunt cetăţeni ai  acestui oraş, putem să facem acţiuni umanitare pentru cetăţenii acestui oraş. Drept urmare am făcut amendamentul de “a fi prinşi” pe situaţii de urgenţă 300 de mii de lei. În final, ei nefiind acord, au venit cu un amendament prin care suma s-a redus la 200 de mii de lei. Bun şi aşa pentru că am obţinut ceva pentru cetăţenii acestui oraş. În final a fost votată de PNL suma de 200 de mii de lei. Fiind minoritari, a trecut amendamentul dânşilor pentru suma de 200 de mii de lei.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, Marius Dulce care a conchis “Amendamentul a fost ca să nu se vireze aceşti bani ci primăria să achiziţioneze, aşa cum achiziţionează pentru personalul din primărie, măşti, echipament medical de prim ordin, scuturi de faţă, etc. Tot ce trebuie pentru că putem să achiziţionăm şi după aceea să facem un gest umanitar de a le dona. Dacă nu putem dona în mod direct, se poate face asta prin intermediul protocolului pe care îl avem cu Crucea Roşie care la rândul ei să le dea mai departe cadrelor medicale care au mare nevoie de aceste materiale.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, Marius Dulce, liderul consilierilor locali PSD din Consiliul Local Municipal Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.