M. Dulce: Pentru că e un proiect susţinut de PSD, îl tergiversează. Ştiu că acolo vor pierde voturi!

M. Dulce: Pentru că e un proiect susţinut de PSD, îl tergiversează. Ştiu că acolo vor pierde voturi!

După ce în urmă cu câteva zile „a inspectat” stadiul implementării proiectului privind execuţia  reţelei de canalizare menajeră şi pluvială din cartierul Măgureni, liderul consilierilor PSD, Marius Dulce susţine că lucrările sunt în mod voit tergiversate întrucât de pe urma acestui obiectiv, propus, spre finanţare, cu insistenţă de-a lungul timpului de PSD, Executivul PNL „ştie că va pierde voturi”.

„Dacă vă veţi uita pe lista obiectivelor propuse de PSD, spre finanţare, în 2016 pentru acest mandat, pe una din poziţiile superioare se află şi această canalizare menajeră şi pluvială din cartierul Măgureni. În fiecare an de atunci împreună cu colegii mei din Consiliul Local, am insistat să se realizeze acest proiect, primordial pentru oamenii care locuiesc acolo. Obiectivul nostru a fost clar şi anume să dezvoltăm acest cartier! Insistenţele noastre au dat până la urmă roade şi într-un final a înţeles şi Executivul necesitatea realizării acestui obiectiv, sursele financiare provenind din banii luaţi sub formă de împrumut de la bănci.” a declarat Dulce care a continuat „Frustrarea lor este evidentă pentru că se gândesc că la viitoarele alegeri oamenii vor vota PSD-ul deoarece este proiectul pe care noi l-am susţinut şi în consecinţă îl tergiversează. Ştiu că acolo vor pierde voturi. De fapt, aşa au procedat cu toate proiectele susţinute de noi. Şi nu mă feresc de cuvinte.”

Proiectul a demarat la începutul acestui an însă de 3 luni lucrările au încetat. „Am fost în zonă şi am văzut ce s-a realizat până acum. O parte e astupată, a rămas o parte de şanţ. După părerea mea nu prea curând se vor relua lucrările.” a mai adăugat Marius Dulce.

Contractul  de lucrări, semnat în august 2019

Primăria Municipiului Călărași a semnat pe 12 august 2019, contractul de lucrări având ca obiect ”Proiect tehnic + execuție rețea canalizare menajeră și pluvială Cartier Măgureni în municipiul Călărași”, cu liderul Smart Energy Business SRL care este asociat cu Crista Art Construct SRL, Old New Construct SRL și KOMORA SRL (proiectant).

Valoarea contractului este de 5.254.395,04 lei fără TVA, durata proiectării este de 2 luni, iar a lucrărilor de 18 luni.

„Se va lucra pe toate străzile din cartierul Măgureni, rețeaua de canalizare menajeră urmând a avea o lungime de 5,322 km, iar cea de canalizare pluvială de 2,740 km. Sistemul rețelei de canalizare menajeră a cartierului Măgureni este unul modern, pe toata lungimea rețelei centrale de canalizare fiind prevăzute un numar de 122 cămine de colectare cu vacuum, care vor asigura colectarea apelor menajere provenite de la cele 334 gospodării.” Potrivit comunicatului de presă dat publicităţii atunci de Executivul Primăriei.

Lucrări demarate la începutul anului

„Dezvoltarea infrastructurii din cartierul Măgureni, un obiectiv al administrației publice locale, a demarat cu lucrările pentru rețeaua de canalizare pluvială și menajeră. Șantierul din cartierul Măgureni este organizat iar vremea este prielnică lucrărilor. S-au executat, până astăzi, lucrări pe o lungime de 300 ml de rețea de canalizare pluvială (din totalul a 2740 ml). Reamintim faptul că rețeaua de canalizare menajeră din cartierul Măgureni este o rețea inedită pentru orașul nostru, pe toată lungimea reţelei centrale de canalizare fiind prevăzute 122 cămine de colectare cu vacuum, care vor asigura colectarea apelor menajere provenite de la cele 334 gospodării, pe o rețea totală de 5322 ml.”, mesaj postat pe 3 februarie 2020, pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Călăraşi.

canalizaremagureni

„Mă mir că s-au apucat de canalizarea de pe strada Sf. Nicolae, un alt proiect susţinut de PSD. Fiind în centrul oraşului, sper s-o termine mai repede. La fel şi cu strada Locomotivei. Au început şi acolo lucrările de canalizare pluvială dar s-au oprit. Şi acela e un proiect pentru care am insistat în Consiliul Local. Nu ştiu de ce consideră că nu trebuie finalizate în timp util astfel de lucrări, pentru că ele conduc de fapt la creşterea confortului cetăţenilor care locuiesc în zonele respective”

Marius Dulce, liderul consilierilor locali PSD

„Tot ce-am propus noi, cei de la PSD, ori s-a tergiversat, ori nu le-au luat în calcul, în sensul că le-au ţinut în buget până la finalul anului şi atunci au direcţionat banii în altă parte. Asta e gândirea acestui Executiv, care de fapt, se gândeşte numai la interesele lui şi nu ale cetăţenilor”

Marius Dulce, liderul consilierilor locali PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.