M. Dulce: Pachetul de măsuri, iniţiat de PSD, include soluții pentru combaterea creșterii prețurilor și stimularea economiei naționale

M. Dulce: Pachetul de măsuri, iniţiat de PSD, include soluții pentru combaterea creșterii prețurilor și stimularea economiei naționale

Liderul organizaţiei municipale PSD Călăraşi, Marius Dulce, susţine că partidul pe care-l reprezintă a iniţat deja un pachet de măsuri care să contracareze creşterile preţurilor dar să şi contribuie la stimularea economiei.

„Oamenii sunt îndreptățiți să protesteze cu privire la creșterea prețurilor. Partidul Social Democrat știe că asta este cea mai mare îngrijorare a românilor și tocmai de aceea a inițiat pachetul de măsuri „SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA” care include soluții pentru combaterea creșterii prețurilor, în plus față de plafonarea facturilor la electricitate și gaze naturale dar și pentru stimularea economiei naționale:

- acordarea de vouchere pentru alimentele de bază;

- vouchere pentru elevii cu burse sociale;

- creșterea cu 50% a valorii tichetelor de masă;

- dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale și pentru copiii instituționalizați;

- scutirea de taxe pe suma de 200 de lei acordată în plus de angajator la salariul minim;

- creșterea salariilor din agricultură, cu salariu minim brut de 3.000 de lei în acest sector;

- stabilirea unui salariu minim pentru muncitorii din agricultură, de 3000 de lei brut.

Suntem conștienți că aceste măsuri nu rezolvă în întregime problema creșterii prețurilor și ne-am fi dorit ca sumele să fie mai mari.”, a scris pe pagina personală de Facebook Marius Dulce care a mai adăugat „Este însă important că PSD a reușit să găsească resurse, inclusiv din fonduri europene, pentru protejarea cetățenilor, în contextul în care economia e puternic afectată de război de sancțiunile împotriva Federației Ruse și de creșterea prețurilor la energie. Din acest motiv multe dintre aceste măsuri sunt țintite către cele mai vulnerabile categorii ale populației, către cei care resimt cel mai greu șocul creșterii prețurilor.

Trebuie să avem grijă și de echilibrele economice, pentru că un derapaj economic în acest context foarte dificil s-ar întoarce tot împotriva oamenilor. De aceea, una dintre măsurile cele mai importante propuse de PSD în acest pachet este suplimentarea contractelor pentru derularea investițiilor publice cu o valoare corespunzătoare creșterii prețurilor materialelor de construcții. Astfel vor putea fi reluate lucrări de construire școli, spitale sau drumuri în valoare de peste 40 de miliarde de lei. Această măsură se corelează cu o altă decizie luată de guvern, aceea de suplimentare a Programului Național de Investiții "Anghel Saligny" cu încă 15,5 miliarde lei. Cu această sumă se vor putea finanța proiecte importante în orice localitate: 10 miliarde lei vor fi destinați pentru construcția și modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde pentru extinderea rețelei de gaze. Cu această suplimentare, finanțarea dedicată programului “Anghel Saligny” ajunge la 65,5 de miliarde de lei, adică 13 miliarde de euro.”

În privința Legilor Salarizării și a Pensiilor, îi asigurăm pe oameni că nu vom permite sărăcirea salariaților și a pensionarilor din cauza unor prevederi incluse de miniștrii USR în PNRR și invităm sindicatele să ne devină parteneri în efortul de a implementa PNRR și de a-i ajuta pe români.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.