M. Dulce: Lumea vrea schimbare!

M. Dulce: Lumea vrea schimbare!

Puţine zile ne mai despart de finalul perioadei de precampanie. Marius Dulce şi echipa sa au făcut un prim tur de orizont prin cartierele călărăşene unde s-au întâlnit cu cetăţenii care au reclamat problemele cu care se confruntă. Concluzia e clară, oamenii vor o schimbare, susţine candidatul PSD pentru Primăria municipiului Călăraşi, Marius Dulce.

Domnule Dulce, ne aflăm spre finalul perioadei de precampanie. Întâlnirile cu cetăţenii, deplasările prin cartierele municipiului s-au înteţit, aş vrea să formulaţi o primă concluzie. Ce spun cetăţenii?

Marius Dulce: Prima concluzie care e cea mai importantă este că toată lumea vrea schimbare! Oamenii sunt nemulţumiţi de modul cum şi-a desfăşurat activitatea administraţia liberală condusă de primarul Drăgulin. Al doilea lucru îmbucurător este că cei de la PNL după ce au văzut că am identificat anumite probleme, au reacţionat. Şi mă refer, de pildă, la strada Miron Costin, în Obor, pe care au început s-o asfalteze deşi trebuiau să facă asta mai demult. Bine că s-au trezit ca să facă şi ei ceva util. E foarte bine că Dulce a început nu doar să semnaleze ci să şi rezolve problemele curente ale călărăşenilor!

Altfel, lumea ne primeşte bine, cu încredere şi cu spranţa că lucrurile se vor schimba în bine. Dialogul purtat cu cetăţenii e sincer, deschis, fructuos. Lumea vrea schimbare!

În ce mă priveşte, competiţia asta nu e nici cu PNL-ul sau oricare alt partid politic ci cu cetăţenii în sensul să pot convinge un număr cât mai mare dintre ei că noi suntem varianta cea mai bună atât pentru dezvoltarea oraşului cât şi a judeţului.

Concret, ce-şi doresc oamenii de la viitorul primar?

Marius Dulce: În primul rând au nevoie de străzi şi trotuare mai bune. E vorba de reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale. De asemenea, sunt zone în care cetăţenii reclamă că nu au apă potabilă, cum e cartierul Livada. În altele, solicită canalizare menajeră şi pluvială. Aţi văzut ce se întâmplă în cartierul Măgureni. Lucrarea a început în urmă cu un an, s-a lucrat pe o lungime de 300 de metri după care...nimic. Nimeni din Primărie nu cere socoteală acestui antreprenor care a câştigat licitaţia. Nimeni nu face ceva pentru oamenii de acolo care nu-şi doresc decât condiţii mai bune de trai. Şi ei locuiesc într-un municipiu reşedinţă de judeţ!

Dar, din 28 septembrie, cu siguranţă vom fi acolo, zi de zi, ca să punem lucrurile pe drtumul cel bun.

dulceprecampanie2

Cum arată echipa de consilieri pe care o propune Marius Dulce?

Marius Dulce: Pe lista pe care o propunem călărăşenilor se regăsesc oameni care au „spus” ceva în viaţa lor. E vorba de dl Nicolae Dragu, fost primar al municipiului preţ de 3 mandate, de dl Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, un om de o calitate profesională care nu poate fi pusă sub semnul întrebării, de dl Nicu Cionoiu, un antreprenor de succes, de dl Gheorghe Stoian, directorul Liceului Teoretic Mihai Eminescu, de doamna doctor Carmen Filimon. Pe listă am inclus ingineri, jurişti, profesori, oameni care au construit fapte bune în cariera lor. Sunt dornici să pună umărul la dezvoltarea reală a acestui municipiu la care ţinem foarte mult.

Cum va arăta programul de precampanie?

Marius Dulce: În timpul rămas la dispoziţie vom acoperi şi restul de cartiere pentru a lua pulsul cetăţenilor. Am luat la pas şi străzile dintre blocuri. Problemele nu-s deloc puţine. Lumea reclamă că şi în 2012 şi în 2016, Drăgulin a promis că va găsi soluţii pentru salubrizarea subsolurilor blocurilor. Doar a promis! Eu le spun cetăţenilor care întâmpină astfel de probleme, şi pe această cale, că după 28 septembrie împreună cu Ecoaqua SA vom identifica soluţia necesară pentru salubrizarea subsolurilor, acum adevărate focare. Mirosurile au devenit insuportabile, mizeria este evidentă şi din această cauză oamenii au probleme mari şi cu ţânţarii. Trebuie neapărat să intervenim acolo, până la limita de proprietate, cu respectarea, evident, a legalităţii.

A doua problemă, aşa cum am văzut, strada Zefirului pe porţiunea cuprinsă între Panduri şi Direcţia Agricolă, arată jalnic. Ca după bombardamente. Nimeni n-a făcut ceva acolo, lumea e supărată că-şi rup maşinile. Nu ştiu de ce n-au continuat lucrarările ca să închidă un cvartal aşa cum au făcut pe Macului.

Încă o mostră de proastă gândire a administraţiei liberale care se concentrează mai mult pe minciuni. Şi fotografii, machete, viu colorate. Au reluat povestea cu pozele, arătându-ne acum cam cum o să arate Centrul Vechi. Eu cred că oamenii ăştia au probleme. Au luat poze din altă parte şi ne spun cam ce au de gând să facă. Credeţi, iarăşi, că ne prostiţi cu fotografii şi filmuleţe?

Îl aşteptăm pe Drăgulin să ne arate ce a promis şi ce a ieşit pe B-dul N. Titulescu. Cu pozele şi filmuleţele din dotare. Sau pe strada Griviţa unde rişti să-ţi vină rău dacă circuli pe acol la 38, 40 de grade Celsius.

Mai nou, ne flutură o poveste legată de nişte autobuze hibrid şi staţie intermodală. Dai ei uită un singur lucru. Elementar! Primăria nu are societate de transport local. În plus, ar mai trebui să achiziţioneze şi vreo 8 autobuze ca să poţi implementa proiectul. Nu ne spune nimeni ce-o să facă cu contractul pe care-l are cu cel care a câştigat licitaţia. Vorbesc de fonduri europene dar folosesc bani din împrumuturi. Vezi Poşta Veche, acolo unde pentru restaurare au cheltuit 7,1 milioane lei din împrumuturi! Dar din 28 septembrie, se va schimba totul!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.