M. Dulce: Lumea vrea normalitate, nimic altceva!

M. Dulce: Lumea vrea normalitate, nimic altceva!

Dialogul dintre călărăşeni şi Marius Dulce „s-a înteţit” în această perioadă de campanie electorală. Candidatul susţinut de PSD pentru Primăria Călăraşi a „contabilizat” o mare parte din „doleanţele” cetăţenilor care nu-şi doresc decât o administraţie în serviciul său. Marius Dulce a punctat şi o parte din proiectele care vor prinde contur, în relaţia cu mediul de afaceri, în mandatul viitor.

Domnule Dulce, iată-ne şi în a treia săptămână de campanie. Au fost zile, la fel de încărcate dar şi frumoase în sensul în care întâlnirile cu călărăşenii au fost chiar binevenite pentru dvs. Bunăoară ieri aţi fost prin cartierul Mircea Vodă. Ce vă spun oamenii cu care interacţionaţi?

Marius Dulce: Ca peste tot. Şi pe partea stângă şi pe partea dreaptă, în cartierul Mircea Vodă, se doreşte schimbarea. E clar că lumea vrea să revină la normalitate. Oamenii îşi doresc realmente o administraţie pentru oameni, în beneficiul lor, să nu mai stea la coadă la Primărie, vor să fie băgaţi în seamă, să fie îndrumaţi cum trebuie. Lumea vrea normalitate, nimic altceva! E limpede că partea dreaptă e afectată. Avem destul străzi care trebuie asfaltate, pe o porţiune a străzii Digului e nevoie de o reţea de gaze. Dar avem soluţii pentru toate aceste probleme ale lor. Toţi îşi doresc o şosea bună, un trotuar bun. Nu sunt lucruri extraordinare!

Sunt câteva cartiere importante care au fost parcă uitate de administraţia Drăgulin: Mircea Vodă, Cărămidari, Complexul Farfuria, etc.

Marius Dulce: Dacă o luăm de la Mircea Vodă până la Măgureni se vede clar ce avem. Străzi uitate, neasfaltate, pietruite, sparte, surpate în Mircea Vodă, acelaşi lucru întâlnim şi în Măgureni.

Să nu uităm zonele de blocuri cu străzi întregi cum e „Luceafărului”, „Zefirului”, „Dumbvravei”, tronsonul dintre Panduri şi Belşugului care sunt făcute praf. Bineînţeles că trebuie reabilitate. E absolut necesar să refacem această infrastructură!

Dacă ne uităm în Măgureni, în Cărămidari, Ceremac, am văzut că şi acolo cetăţenii au nevoie de infrastructură. Atât stradală şi pietonală cât şi de canal. Toate cartierele, de fapt, sunt afectate de această infrastructură rutieră şi pietonală, aflată într-o stare avansată de degradare.

Lucrul bun care s-a desprins în urma acestor peripluri este că a înţeles şi administraţia omului ăsta de la primărie că trebuie să mai repare câte ceva. Drept urmare, astăzi am văzut că făceau curăţenie pe str. Stadionului pentru asfaltare. Spuneau că Dulce e nebun că a zis că trebuie 5 cm de asfalt. Iată că el, pe ideea asta a lui Dulce, a început să facă aceste lucruri. Dar 4 ani a dormit şi a ştiut să împartă miliardele de lei din împrumuturi în lucrări pe care nici măcar nu le verifică, nu le „mişcă”, nu le imprimă o viteză ca să se vadă ceva.

S-au făcut câteva investiţii, după părerea mea, total anapoda. Bani foarte mulţi cheltuiţi, dar împrumutaţi care trebuie returnaţi. Aceste investiţii costisitoare nu vor produce ulterior bani care să genereze bunăstare.

Marius Dulce: Primăria n-a căutat să facă nişte investiţii în care „să întoarcă” bani la buget. Nici o firmă din Călăraşi nu lucrează în aceste şantiere deschise. Cum e posibil să vedem „la lucru” aceleaşi firme? Firma care a câştigat în Mircea Vodă câştigă şi Griviţa, firma care a făcut B-dul Nicolae Titulescu câştigă şi Clubul Pescarilor. Mie-mi dă de gândit! Toleranţa administraţiei faţă de viteza de lucru a acestor firme lasă de gândit! Nu se mai respectă termenele, Primăria  tot prelungeşte termenul de execuţie a lucrărilor cu 3 luni. Şi tot aşa! Administraţia Drăgulin trebuie să ne spună  a cui este vina. E clar că trebuie să-şi asume vina. Poate n-au avut finanţare şi atunci de ce au mai demarat investiţiile dacă n-aveau la dispoziţie întreaga sumă? În fiond, ei au stabilit termenele şi nu altcineva, ei ar fi trebuit să ne ofere până acum măcar o explicaţie. Dar, interesul lor pentru transparenţă este ca şi inexistent.

Observăm, nici lucrările executate nu sunt de cea mai bună calitate...

Marius Dulce: Orice lucrare...e  foarte bine că se face. Dar să se facă la preţuri bune şi la un nivel calitativ de necontestat. E bine că s-a făcut ceva, dar la ce costuri? Ce calitate? Cum adică să pleci cu bordurare pentru grădină şi să ajungi cu ea până la bordura de asfalt şi nici măcar să-ţi mai dai silinţa s-o modifici, în sensul s-o scoţi de acolo şi să faci ceva frumos? Cum poţi să te duci cu pavajul până la limita scării şi atunci când are omul nevoie să intre în scară îl laşi să intre în apă, în groapă, când mai era o diferenţă de 10 m pe fiecare colţ care putea să se extindă cu această lucrare?

Chiar n-a văzut nimeni? D-asta spun că a fost o lucrare făcută la repezeală iar consecinţele nu se vor vedea mâine, ci la anul. Pentru că e foarte prost făcută! Treceam zilele trecute pe „ B-dul N. Titulescu” şi-am văzut că s-a lăsat un capac, în zona Liceului Agricol. Deja au început să se vadă defecţiunile. Ce-om face la anu’, vom vedea!

Care ar fi, după 4 ani de mandat şi câteva săptămâni de campanie, cel mai mare reproş pe care-l fac călărăşenii administraţiei actuale?

Marius Dulce: Că a cheltuit banii fără rost, că n-a prioritizat lucrările. Fiecare zonă are specificul ei. Fiecare vede că zona lui e prioritară. Şi atunci când aud c-ai dat 100 de miliarde să faci strada Griviţa în 2 ani de zil,e spun şi ei „Dom’ne, dar de ce nu ne-a terminat nouă cartierul?” Oriunde v-aţi duce, veţi auzi reacţia asta!

Lucrările s-au făcut pe un deviz. Al lor nu al meu sau al nostru. Când s-a făcut lucrarea în cartierul Mircea Vodă, pe 6 străzi, a costat în jur de 65 de miliarde de lei vechi. Iar Griviţa, acolo unde se merge pe repede înainte, se compactează se pune un strat de nu ştiu ce şi deja a dat primul strat de asfalt, de binder, investiţia este estimată la 100 de miliarde de lei vechi. Lumea se întreabă: „De ce nu ne-a făcut nouă?”  E firesc. Cum poţi să asfaltezi 2 străzi şi 4 să le laşi fără asfalt. Tot noroiul, praful, mizeria se duc pe zona de asfalt şi nu e în regulă. Trebuia să se închidă deja o zonă, stânga, dreapta, şi după aceea puteau realiza şi cealaltă parte, ştiind că nu mai pot căra, apoi, noroiul, praful, dintr-o parte în alta. Cu banii care s-au cheltuit pe aceste 2 străzi, vă spun că se puteau „închide” toate cartierele!

V-aşteptaţi la găuri mari în bugetul Primăriei?

Marius Dulce: După cum văd eu că dau lucrările astea pe suta de metri... Zilele astea am văzut că vor să asfalteze ici-colo, cum s-a întâmplat în Cărămidari iar după ce a plouat le-a intrat apa în casele oamenilor. Lucrare de mântuială, e clar că vor fi probleme.

Am înţeles că mai cheamă firme din Călăraşi să le mai dea mici lucrări. E foarte limpede, o administraţie inconştientă care se ghidează după principiul: „După noi, potopul!”

Ce urmează? Încotro o să vă îndreptaţi cu echipa de campanie?

Marius Dulce: O să mai mergem în Măgureni, la blocurile de la Modelu, dar mergem cu soluţii. Deşi am spus c-o să găsim visteria goală, avem soluţii să ieşim la liman şi să facem apoi lucrările aşa cum le-am gândit.

Avem soluţii, avem devize şi aşa cum v-am spus, se pare că au înţeles şi ei, se pot face lucrări şi cu bani puţini.

Am vorbit deunăzi cu un coleg de-al dvs., foarte probabil viitor consilier local, dl. Cionoiu, care lansa o invitaţie tuturor agenţilor economici, încă de pe acum, să participe la şedinţele de Consiliu şi să contribuie apoi la dezvoltarea municipiului ca să nu mai fie marginalizaţi în raport cu cei carelucrează deja dar provin din alte părţi.

Marius Dulce: Am discutat cu colegii şi nu numai şi am ajuns la o concluzie clară. Ne vom pune la aceeaşi masă cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru că ei mereu au identificat soluţii, crează locuri de muncă, contribuie la dezvoltarea comunităţii. Şi atunci trebuie să venim în întâmpinarea problemelor lor, să-i sprijinim să menţină locurile de muncă. Astfel oamenii vor putea să-şi achite impozitele şi taxele şi nu vom mai avea probleme sociale.

În această direcţie, vreau să înfiinţăm un birou pentru persoane juridice, în care agentul economic să vină să-şi depună documentele pentru a intra în posesia avizelor pe care le solicită. Concret, un consilier va prelua cererile care vor fi analizate de specialiştii din Primăriei, urmând să-i comunice ulterior să vină şi să-l ridice. Omul de afaceri n-are timp de pierdut. Timpul costă bani.

Vom veni în întâmpinarea lor, oferindu-le conform prevederilor legale în vigoare facilităţi fiscale dacă vor crea un anumit număr de locuri de muncă. Vrem să-i mai sprijinim ducându-le utilităţile la limita de proprietate. Numai aşa putem să generăm mecanisme de dezvoltare, să contribuim la crearea de noi locuri de muncă, să ne ţinem oamenii acasă.

Ce-mi doresc cel mai mult e ca municipiul Călăraşi să devină un punct de atracţie, să dezvoltăm turismul pentru că avem potenţial. Se poate!

Multe dintre problemele Călăraşiului se vor se vor putea rezolva într-un ritm mai alert şi prin prisma parteneriatului cu Consiliul Judeţean. Până acum relaţia asta n-a funcţionat.

Marius Dulce: Ca să dezvolţi oraşul e clar că trebuie să ai o relaţie foarte bună cu Consiliul Judeţean. Trebuie să ne aşezăm la masă, să comunicăm şi să dezvoltăm proiecte pentru comunitatea locală. Nu cum s-a procedat anul precedent, când actuala administraţie PNL a pus frână pentru „Promenadă”, pentru Drumul de intrare în municipiu. Nu se procedează aşa,trebuie să existe comunicare pentru că viitorul înseamnă fonduri europene pe care am putea să le accesăm mai repede în parteneriat cu Consiliul Judeţean. Vrem să dezvoltăm oraşul, trebuie să ne gândim la o zonă metropolitană pe care o putem construi tot cu sprijinul Consiliului Judeţean. Şi multe altele putem realiza în cadrul acestui parteneriat.

Putem construi un parc industrial, oferind condiţii bune şi firmele care au accesat start-up-uri, putem să le punem la dispoziţie utilităţile şi ei doar să se ocupe de producţie. Sunt multe facilităţi pe care le putem oferi în parteneriat dacă există comunicare. 

Comandat: Partidul Social Democrat – Filiala judeţeană Călăraşi

Executat: SC Total Media SRL

CUI: 21200019       

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.