M. Dulce: Echipa pe care o am, astăzi, în preajma mea face diferenţa!

M. Dulce: Echipa pe care o am, astăzi, în preajma mea face diferenţa!

Prima parte a procesului electoral din 27 septembrie s-a încheiat. Din 28 august, demarează campania electorală pentru localele din 27 septembrie. Candidatul PSD pentru Primăria Călăraşi, Marius Dulce face un bilanţ al acestor zile de precampanie subliniind că întâlnirile cu cetăţenii se vor înmulţi în zilele ce urmează. Dulce ştie care sunt priorităţile cetăţenilor precum şi soluţiile aferente problemelor ridicate de aceştia.

Domnule Dulce, cu ce gânduri intraţi în campania electorală?

Marius Dulce: Este clar că lumea, aşa cum am văzut în deplasările mele prin diferite cartiere, vrea schimbare. Lumea vrea să facem lucruri bune. Oamenii îşi doresc o şosea bună, un trotuar bun. Acum în secolul XXI toată lumea ar fi trebuit să beneficieze de apă potabilă şi canalizare. Sunt cartiere fără apă potabilă, fără canalizare. Încercăm să avem o viziune corectă în care să prioritizăm toate aceste lucruri şi să le implementăm într-un sistem integrat. Dacă am intrat într-o zonă, hai să o terminăm, să nu mai apelăm cu lipeli şi cârpeli. Nu! Intrăm, finalizăm investiţiile acolo şi ne îndreptăm apoi atenţia în alte zone.

Totodată, deplasările noastre în toate aceste cartiere, stând de vorbă cu cetăţenii, au avut un lucru benefic în sensul că am reuşit să convingem Executivul să mai facă şi ceva lucrări, absolut necesare. Dar, spun a mia oară, degeaba faci lucrări dacă le faci de proastă calitate, în regim de viteză, şi numai de dragul de a face ceva. Dacă mergeţi pe strada Horia, asfaltată acum 3-5 zile, o să vedeţi că dacă arunci o găleată de apă bălteşte. Nu sunt răutăcios dar asta este realitatea cruntă. Se doresc numai lucrări de proastă calitate şi scumpe dacă se poate.

Îmi imaginez că în campanie veţi relua periplurile prin cartierele municipiului.

Marius Dulce: Bineînţeles. Vom merge să acoperim în această lună toate cartierele. Vom avea la îndemână programul nostru pe care-l vom prezenta cetăţenilor. Le vom spune ce soluţii propunem, ce vrem să facem. Peste 70% dintre călărăşeni îşi doresc şosele şi trotuare de calitate. Dacă mergeţi pe B-dul N. Titulescu, că tot l-au modernizat, veţi vedea trotuare făcute din piatră de râu. Este posibil aşa ceva? Dar de ce nu au închis cartierul, să-l facă cu tot cu asfalt?

Mă critica recent dl primar cănd am spus că putem asfalta cu 5 cm de asfalt în anumite zone unde se pretează. Păi, imediat s-a dus şi a asfaltat strada Horia, nici nu s-a uitat că e bine, nu e bine. Dar a pus 5 cm de asfalt că a auzit la Dulce că se poate!

Exact în baza criticilor...

Marius Dulce: Exact. O să verificăm tot ce s-a întâmplat cu aceşti bani împrumutaţi despre care doar din ziar de la dvs. am aflat cât şi unde s-au dus. M-a atacat, de asemenea, cănd am spus eu că au cheltuit 71 de mld de lei vechi pentru finalizarea lucrărilor de restaurare a monumenului Poşta Veche. Nu a spus nicăieri că au recuperat banii. Ştim doar că i-au alocat ca să termine Poşta Veche şi n-au mai venit de la minister. Că dacă veneau, vedeam şi noi o rectificare bugetară în urma căreia să redirecţionăm banii împrumutaţi în altă zonă. Dar nu am văzut aşa ceva! Deci nu am văzut să se mintă așa cu nerușinare, cu zâmbetul pe buze și să acuze...

Eu sunt calm. Dânsul se pare că e nervos, din ce l-am văzut ultima dată. Nu știu de ce. Dar, repet, noi nu suntem în bătălie cu ei. Noi vrem să aducem cetăţenii de partea noastră şi să le spunem că noi suntem echipa care vrea şi poate să facă ceva pentru Călăraşi. Ceva bun, ceva prosper, să-i aducem în secolul XXI. Drept urmare, pe lângă faptul că ne vom axa pe reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale, a infrastructurii de canalizare pluvială şi menajeră, trebuie să ne focusăm energiile şi resursele pe zona de fonduri europene. Am stat de vorbă cu dl. Liviu Muşat, sunt o grămadă de axe care se vor deschide pentru infrastructură. Pe care s-o refacem cu bani europeni şi nu cu bani împrumutaţi. Pentru că dacă noi cumpărăm autobuze dar nu am societate de transport local proprie, n-o să am ce să facem cu ele. Hai să le luăm şi după noi potopul! Vom vedea noi ce-om face cu ele. Dar e posibil să dăm nişte bani înapoi. Banii ăştia, dacă nu punem în operă proiectul, ar putea să-i pierdem. Şi atunci ce facem?

Este Marius Dulce mai puternic faţă de 2016?

Marius Dulce: Sigur. Am alături de mine o echipă mult mai puternică. Este clar că avem şi o viziune mai mare. Am văzut şi mai bine, în aceşti ani, din afara Executivului ce trebuie făcut în Călăraşi şi cum trebuie lucrat. Am demonstrat că pot să fac lucruri bune aşa cum am procedat şi ca preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. M-am maturizat şi politic şi administrativ, să zic aşa. Şi echipa pe care o am astăzi în preajma mea face diferenţa! Mă refer la: Vasile Iliuţă, Nicolae Dragu, Liviu Muşat, Nicuşor Cionoiu, dr. Carmen Filimon, oameni care au o experienţă de viaţă şi profesională, care au avut ceva de spus în spaţiul public. Oameni care au avut şi au rezultate notabile!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.