M. Dulce: Din perspectiva PSD, liberalizarea este adevărata cauză a dezastrului actual, cu facturi năprasnice care împing oamenii la sinucidere și aduc companiile în pragul falimentului

M. Dulce: Din perspectiva PSD, liberalizarea este adevărata cauză a dezastrului actual, cu facturi năprasnice care împing oamenii la sinucidere și aduc companiile în pragul falimentului

Liderul organizaţiei locale PSD Călăraşi, Marius Dulce, susţine prin intermediul unui mesaj postat astăzi pe pagina personală de Facebook că liberalizarea fără noimă a păieţei de energie şi gaze naturale este adevărata cauză a dezastrului actual, cu facturi năprasnice care împing oamenii la sinucidere și aduc companiile în pragul falimentului. În opinia sa, soluţia este reglementarea pe termen limitat.

„Pentru că este, realmente, absolut vital ca oamenii și companiile să poată face față, să-și poată achita facturile, iar pentru economia românească să fie păstrate locurile de muncă și competitivitatea în raport cu piețele externe, PSD sprijină orice decizie care va aduce o diminuare a poverii facturilor. Indiferent că e vorba de reducerea TVA, de eliminarea certificatelor verzi, de plafonare, compensare sau reglementare.

În mod firesc, ministrul Energiei are obligația să prezinte urgent cu un plan adecvat de măsuri și să răspundă astfel solicitării imperative a premierului. PSD a venit la guvernare pentru a contribui la rezolvarea crizelor, nu pentru a se certa cu partenerii de coaliție.

Prin urmare, PSD nu vrea și nu se va substitui ministrului Energiei, care prin fișa postului, este obligat să vină cu soluțiile necesare. Pe de altă parte, PSD a pregătit un întreg set de măsuri, pe care, evident, le susține în interiorul coaliției și insistă pentru promovarea lor, mai ales în condițiile în care ministrul Energiei nu a prezentat până acum nicio măsură, deși a fost somat chiar de către premier.

Din perspectiva PSD, liberalizarea este adevărata cauză a dezastrului actual, cu facturi năprasnice care împing oamenii la sinucidere și aduc companiile în pragul falimentului. Nu încape nicio îndoială că soluția de bun simț este revenirea la situația dinaintea liberalizării, respectiv reglementarea, pe termen limitat.

Reglementarea ar trebui să se aplice până la momentul în care noi capacități de producție vor intra în funcțiune astfel încât România să nu mai aibă deficit de energie. În acest sens, PSD deja a inițiat un proiect care ajustează cadrul legal astfel încât hidrocentrale realizate în proporție de peste 90% să fie finalizate urgent, după ce ani de zile lucrările au fost blocate din motive de mediu.

Pe termen imediat orice soluție care produce efecte reale și ușurează semnificativ povara facturilor este binevenită. Desigur, cu condiția să se poată aplică și să nu producă, în perspectivă, un rău mai mare decât beneficiile posibile.”, se arată în mesajul postat de preşedintele PSD Călăraşi, Marius Dulce pe pagina de Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.