M. Dulce: Din păcate, nici până acum n-am primit vreun răspuns din partea Executivului Primăriei Călăraşi

M. Dulce: Din păcate, nici până acum n-am primit vreun răspuns din partea Executivului Primăriei Călăraşi

Nici după două luni de zile, Executivul Primăriei Călăraşi n-a reuşit să livreze răspunsurile solicitate, în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Local municipal din februarie, de liderul consilierilor PSD, Marius Dulce, în urma interpelării privind modul de cheltuire a sumelor contractate în baza celor două împrumuturi bancare, estimate la circa 67 de milioane de lei. “La finele lunii februarie, în cadrul şedinţei ordinare de plen, am solicitat Executivului să prezinte o situaţie a cheltuirii banilor proveniţi din împrumuturile bancare. Concret, ce obiective s-au realizat până acum şi ce investiţii preconizează a se realiza cu aceşti bani. Ce rate şi ce dobânzi plătim pentru aceste împrumuturi. Că tot invocăm întruna acest principiu al transparenţei, nu? Din păcate, nici până acum n-am primit vreun răspuns din partea Executivului. Mă gândesc cam cât pătimeşte un cetăţean al acestui municipiu dacă „îndrăzneşte” să solicite informaţii în baza Legii 544 / 2001!a declarat Dulce care şi-a exprimat “nedumerirea” în legătură cu costul ridicat al lucrărilor de reabilitare şi modenizare a străzii Griviţa, respectiv B-dul N. Titulescu, în condiţiile în care o parte din lucrări ar fi susţinute financiar chiar de către operatorii de telefonie, internet şi electricitate iar “realitatea” din teren, în opinia sa, diferă sensibil faţă de imaginile cu cele două obiective, prezentate în Consiliul Local.

“Aştept răspunsuri din partea conducerii actuale a Primăriei în legătură cu modul în care se realizează “marile” lucrări de infrastructură rutieră, stradală. Şi mă refer la Strada Griviţa şi B-dul N. Titulescu care înghit sume importante, estimate la circa 170 de miliarde de lei vechi, bani din împrumuturi. Se vede clar că lucrările realizate până acum nu respectă “obiectivele” asumate în cadrul fiecărui proiect. Din ce ni s-a prezentat în Consiliu, e o diferenţă vizibilă faţă de ceea ce vedem, cu ochiul liber, pe teren. Poate, într-o bună zi, ar trebui să se autosesizeze şi Curtea de Conturi ca să verfice aceste lucrări. De ce? Pentru că nu vedem parcări până aproape de scările blocurilor. Din discuţiile purtate cu cei din teren, am aflat că lucrările privind amenajarea tubulaturii subterane în care sunt coborâte cablurile de telefonie, internet şi electricitate de pe stâlpi care nu erau incluse în proiect, sunt suportate financiar chiar de către companiile care furnizează aceste tipuri de servicii. Şi atunci, să ştim clar ce se întâmplă cu genul acesta de lucrări şi unde s-au dus banii. Care nu-s puţini deloc.” a mai adăugat Marius Dulce.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.