M. Dulce: Cartierul Cărămidari va fi o prioritate!

M. Dulce: Cartierul Cărămidari va fi o prioritate!

Candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Călăraşi, Marius Dulce, s-a deplasat recent în cartierul Cărămidari unde a dialogat cu cetăţenii de acolo. Ce a văzut acolo Marius Dulce, ce probleme au acei locuitori, care sunt soluţiile, aflaţi în interviul de mai jos.

Domnule Dulce, aţi continuat, să zicem,  „periplul” prin municipiul Călăraşi. Ultima vizită a fost în Cartierul Cărămidari. Care au fost impresiile?

Ca de fiecare dată, lumea este nemulţumită. Cei mai mulţi dintre locuitorii acelui cartier ştiu că în mandatul când am fost viceprimar, 2012-2016, eram prezent acolo de câte ori ploua. Şi am găsit soluţii. Am extins canalizarea pluvială. Am găsit acolo o simplă groapă din care vidanja de la Ecoaqua trăgea apa. Am făcut din ea o staţie de pompare cu două pompe care să preia apele pluviale din tot cartierul. Am pietruit, am asfaltat. Pentru casele care erau mai jos, ca nivel, şi care puteau fi inundabile am găsit un sistem şi am pus clapeţi de sens să nu poată veni apa invers să inunde curţile. Dar după ce am plecat de acolo, s-a terminat. S-a mai asfaltat o stradă şi cam atât. Nu ştiu de ce şi nu am putut să înţeleg asta niciodată, pe străzi de 300 de m, de ex. cum e Diaconu Coresi care tot timpul se inundă, nu a putut nimeni să facă un sistem de captare a apelor pluviale, să facă o canalizare. A mai rămas un petic pe str. Cloşca, unde am înţeles că oamenii tot aşa au rămas şi nu s-a mai întâmplat nimic pe bucăţica aia de... nu ştiu dacă sunt 20-30 de m. E greu să înţelegi cum au prioritizat lucrările şi de ce.

Ei au ales numai lucrări scumpe, lucrări care au fost făcute în mijlocul oraşului ca să capteze atenţia în goana lor după voturi. Dar, aşa cum am mai spus-o, nu mai ne permitem să facem lucrări scumpe şi executate foarte, foarte prost calitativ.

Deci oamenii nu-şi doresc decât să trăiască în condiţii normale.

Decât să trăiască în condiţii normale pentru că nu e un capăt de ţară. V-am spus, sunt 300 de m, maxim, pe Diaconu Coresi, putem să facem şi bucăţica de pe Cloşca, 20 şi ceva de m, care înseamnă un cost destul de mic. Să zicem 2-3 miliarde lei vechi cu asfalt cu tot.

Nu am înţeles de ce, după ce am băgat canalizare pe străzile de la Obor, de la Bâlci, nu au asfaltat acele bucăţele de străzi, de 70-80 de m. Strada Miron Costin, nu ştiu de ce nu au asfaltat-o, nu au prins gheighere, nu au prins guri de captare a apelor pluviale. Nu am înţeles! Cu bani foarte puţini poţi să rezolvi şi să închizi bucata aia de cartier ca să generezi un confort minim de secolul XXI. Nu cer oamenii extraordinar de mult. Însă în loc să-i ajute, ei, de fapt, au distrus. Oamenii cer locuri de joacă în zona aia. Sunt foarte supăraţi pe primar pentru că a lăsat Parcul Cărămidari fără pază. Sigur, tot oamenii au distrus acolo, că nu a venit altcineva. Dar sunt supăraţi că nu au un loc de joacă pentru copiii din zonă. De ce nu o fi lăsat acolo pază când ştia că oricum se va vandaliza mai devreme sau mai târziu acel loc?

Vedeţi, e un cartier aglomerat, trece Varianta prin acel cartier ai atunci au cerut şi ei la trecerea de pietoni dintre Cărămidari şi Parcul Cărămidari să se pună limitatoare de viteză. Deci, lucrurile simple, asta îşi doresc oamenii de acolo! Nu sunt multe de făcut ca să le creezi nişte condiţii bune.

Cartierul Cărămidari va fi o prioritate pentru mandatul dvs. de primar?

Cu siguranţă, aşa cum am spus, dorim să închidem aceste cartiere mărginaşe pentru că nu e un capăt de ţară. Avem soluţii, vom vedea bugetul pe care îl vom avea. Într-adevăr, bugetul va fi sărăcăcios. Primarul a declarat că încasările au cam scăzut iar dacă va continua să cheltuie anapoda banii publici, s-ar putea să ducă Primăria în faliment. Trebuie să vedem după ce dăm salariile la o parte, ce putem reduce din bunuri şi servicii şi după aceea să ne ducem pe zona de investiţii. Gândiţi-vă că o stradă de 1 km, ne costă undeva până în 3 mld. lei vechi să punem asfalt 5 cm şi putem să facem foarte bine. Dacă o să umblăm şi la terasament pentru că facem pentru trafic uşor şi toate cele, o să ne ducem undeva la 5 mld. ca să realizăm tot. Am putea să facem din banii ăştia în fiecare an 10 km fără probleme.

Altfel, pe oameni cum i-ai simţit?

Oamenii îşi doresc schimbarea! Oamenii conştientizează că nu mai putem crea baroni locali. Pentru că din ce stă un om într-o anumită funcţie publică mai mulţi ani, deja se distruge şi el ca om dar nici nu mai face treabă întrucât i se pare că totul i se cuvine din vreme ce stă acolo. 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.