M. Dulce: Aşa s-a învăţat această administraţie liberală. Să mintă!

M. Dulce: Aşa s-a învăţat această administraţie liberală. Să mintă!

Vinerea trecută, preţ de câteva ceasuri s-a aflat la Călăraşi ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ştefan care „a vizitat” trei obiective finanţate de ministerul pe care-l conduce: Poşta Veche (POR), Bazinul de înot (CNI) şi Grădiniţa cu 8 grupe (PNDL). Candidatul PSD pentru Primăria Călăraşi, Marius Dulce, s-a referit la cele 3 obiective susţinând că „nevalorificarea” acestora este cauzată de prestaţia mediocră a administraţiei liberale, conduse de Drăgulin.

Pe ultima sută de metri, înainte de alegeri, primarul Drăgulin încearcă să inaugureze Poşta Veche. Un edificiu restaurat pe fonduri europene. În momentul de faţă, Primăria a investit, în locul fondurilor europene, suma de 7,18 milioane lei, din totalul de 11,56 milioane, din împrumuturi. Cum comentaţi?

Marius Dulce: Aşa s-a învăţat această administraţie liberală, în frunte cu Drăgulin. Să mintă! În 2016 spuneau călărăşenilor că vor veni cu fonduri europene, vor dezvolta, vor face... Au demolat oraşul pe bani împrumutaţi şi nu au făcut nimic!

E clar că au dat banii din împrumuturi  pentru executarea lucrărilor. Nu a minţit Dulce cu nimic. S-a plătit contravaloarea lucrărilor cu bani împrumutaţi, când vom lua banii de la onor, Ministerul Dezvoltării al guvernului PNL, nu ştiu.

Cu banii împrumutaţi, alocaţi Poştei Vechi, trebuiau să termine cartierele care au fost lăsate de izbelişte. Se pare că cel care a câştigat licitaţia şi trebuia să aducă mobilierul pentru Poşta Veche s-a retras, şi atunci Primăria mai are o problemă pentru că trebuie să reia procedura de licitaţie mobilier. Prin urmare, restaurarea nu va fi gata la timp.

Am citit că bazinul de înot a fost recepţionat de Primărie încă de anul trecut, din iunie. Ne aflăm în luna august. După un an de zile bazinul tot nu e funcţional.

Marius Dulce: Nu este funcţional pentru că ei nu au ştiut decât să se scuze. Le-am tot spus că nu au personal, că n-au făcut nimic. Nu se ştie ce s-a întâmplat acolo. Ei spun că ar da drumul dar din cauza pandemiei nu pot să-l deschidă. Drept urmare iarăşi scuze, fără să avem vreo soluţie.

Dacă nu mă înşel Grădiniţa cu 8 grupe este un proiect demarat de prin 2012-13.

Marius Dulce: Nu, Grădiniţa cu 8 grupe este un proiect demarat din 2008, dacă nu mă înşel eu. L-am preluat noi la un stadiu în care cel care câştigase licitaţia nu a mai fost în stare să continue lucrarea. Era undeva la „roşu”, cred. În 2012, am promis că ne vom ocupa de această grădiniţă. Că o vom face funcţională pentru că se chinuiau copiii să înveţe în două apartamente, devenite improprii din cauza mucegaiului, a căldurii, etc. Mie mi-ar fi ruşine ca după 8 ani de zile să spun că am reuşit să termin o grădiniţă pe care am preluat-o la roşu. Lucrările trebuiau finalizate în 2016, aşa cum am promis când am câştigat alegerile pe USL, împreună, conform programului de guvernare locală.

Sumele au fost asigurate de la Guvern, de guvernul PSD prin PNDL.

Marius Dulce: Bineînţeles. Aceste sume au fost asigurate prin PNDL. Drăgulin&Co se împăunează, de asemenea, că după 8 ani de zile au redat învăţământului fosta Şcoală 12, actualmente Colegiul Barbu Ştirbei. Au uitat însă uitat să spună câte demersuri a făcut PSD-ul, la momentul respectiv, pentru a se finanţa această unitate de învăţământ. Ei erau supăraţi că lucrările erau efectuate de un constructor PSD-ist. Cum adică să facă PSD-iştii acea şcoală?! Acum este frumos că s-a dat în folosinţă şi e funcţională.

Multe proiecte iniţiate cu bani împrumutaţi, din cel de-al doilea împrumut bancar, dar puţine se vor şi finaliza...

Marius Dulce: Au scos acel pliant în care ni se spune că dezvoltă oraşul prin aceste şantiere. De ce nu au dezvoltat oraşul începând din 2016 când au avut acces la 25 de mil. lei şi nu au făcut nimic din acei bani? Au început să-i împrăştie pe fel de fel de lucrări, în loc să scoată la licitaţie, conform discuţiile purtate în 2016, în Consiliul Local, canalizarea menajeră şi pluvială din cartierul Măgureni şi după aceea să continue cu asfaltarea străzilor. Nu au vrut să facă lucrările astea absolut necesare pentru că a fost mai uşor să arunce banii pe o stradă colo, pe o stradă dincolo. S-au cheltuit cele 25 mil. lei, din punctul meu de vedere, prosteşte. Nu s-au concentrat pe o anumită zonă pe care s-o finalizeze ca să nu mai aibă oamenii de-acolo de suferit! Au vorbit din 2016 până în 2020 de Piaţa Centrală. Ne-am trezit după 1 an de zile de când s-a licitat cu nişte ţepuşe metalice şi... restul linişte.

Mi-e teamă că acolo se mai lucrează puţin, până în septembrie, şi după aceea...

Nu ştiu. Eu am înţeles că cel care lucrează acolo s-ar putea să fie „puţin” în faliment. Dar, mă rog, ei ştiu mai bine!  

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.