M. Dulce: Alta e preocuparea domnului Drăgulin şi a subalternilor săi politici

M. Dulce: Alta e preocuparea domnului Drăgulin şi a subalternilor săi politici

Criza provocată de coronavid ar putea bloca o parte din investiţiile publice preconizate a se demara, în acest an, în municipiul Călăraşi, În acest sens, liderul consilierilor PSD din Consilul Local, Marius Dulce e sceptic în ceea ce priveşte începerea lucrărilor de reabilitare, modernizare a Pieţii Centrale şi a Bazarului Big, proiecte finanţate cu fonduri provenite din împrumuturile bancare. „Piaţa Centrală a fost licitată însă până în momentul de faţă nu vedem acolo decât un gard împrejmuitor. O groapă în mijlocul oraşului. Lucrările n-au început. Ne aflăm în prag de mai şi nimic. Greu de spus dacă vor demara proiectul anul acesta. La fel şi Bazarul BIG. Aici, mi-e teamă, că şansele de a se realiza ceva începând cu acest an sunt minime. Ar fi trebui să-i mute pe comercianţii de acolo în zona aflată undeva în spatele magazinului Penny. N-au făcut nimic în acest sens. Au ridicat garajele de tip PREFAB din zona, însă n-au mai încasat nici taxele şi impozitele aferente acelui spaţiu, pe scurt proiectul mai poate aştepta.” a declarat Marius Dulce care a continuat „Am văzut în schimb că liberalii sunt preocupaţi mai degrabă să schimbe directorii serviciilor deconcentrate prevalându-se de prevederile unor ordonanţe militare şi nu numai. Asta e preocuparea majoră a domnului Drăgulin şi a subalternilor săi politici. Călărăşenii mai pot aştepta!”

Pe 23 ianuarie, prin intermediul unui comunicat de presă conducerea Primăriei dădea asigurări că lucrările la viitoarea Piaţă Centrală încep în această primăvară.

Două obiective destinate comerțului vor fi RECONSTRUITE în acest an, iar un altul va fi modernizat și reabilitat! Sunt investiții care se ridică la o sumă considerabilă, de circa 2,4 milioane de euro, bani din fonduri proprii.

Piața Centrală – fosta clădire a fost demolată imediat cum s-a constatat afectarea gravă a structurii de rezistență, un pericol iminent pentru comercianții care își desfășurau activitatea acolo. După procedurile obligatorii de achiziție publică, în toamna anului trecut a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări și proiectare. Proiectarea se află pe ultima sută de metri, astfel că estimăm ca lucrările să demareze la începutul primăverii. Noua clădire a Pieței Centrale și reabilitarea centrului pietonal (ce se va realiza cu fonduri europene-circa 6 milioane de euro) vor revitaliza zona centrală veche a orașului. #zonacentrală #revitalizare

Bazar Big – 87 de spații noi comerciale pe o suprafață de 1549,42 mp vor fi puse la dispoziție de viitorul Bazar Big, ale căror lucrări vor demara în aproximativ două luni, perioadă aferentă proiectării. Lucrările sunt estimate să dureze 5 luni și jumătate. #condițiiDECENTEpentrucomercianți” spuneau la începutul anului profesioniştii din Executivul Primăriei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.