M. Ciolacu: Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă!

M. Ciolacu: Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a reacţionat dur pe Facebook după emiterea ordinului conform căruia, pentru o perioadă de 30 de zile, vor fi suspendate internările şi intervenţiile chirurgicale, precum şi alte tratamente şi investigaţii medicale care nu reprezintă urgenţe şi care pot fi reprogramate, catalogând acest demers ca fiind o crimă.

“Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice și pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români! N-a fost suficient că, de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologice, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!” susţine Ciolacu care a solicitat imperativ conducerii Parlamentului să anuleze această decizie. „Orban și Dragu, convocați urgent ședința conducerii Parlamentului că sa putem anula această decizie aberantă luată de Cîțu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate!”, a mai subliniat preşedintele PSD.

Marţi, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a solicitat autorităţilor să revină asupra deciziei potrivit căreia pentru o perioadă de 30 de zile vor fi suspendate internările şi intervenţiile chirurgicale, precum şi alte tratamente şi investigaţii medicale care nu reprezintă urgenţe şi care pot fi reprogramate şi să găsească alte soluţii pentru bolnavii de COVID şi să nu pună în pericol viaţa pacienţilor cronici.

"Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România este revoltată de modul în care autorităţile au decis să blocheze internarea pacienţilor cronici. Chiar dacă ei poate nu sunt o urgenţă majoră, vor deveni cât de curând dacă nu au acces la îngrijiri medicale şi monitorizare. (...) COPAC solicită factorilor de decizie să revină asupra deciziei de aseară, să găsească alte soluţii pentru bolnavii de COVID şi să nu pună în pericol viaţa pacienţilor cronici", afirmă COPAC într-un comunicat remis marţi presei.

Reprezentanţii COPAC "reamintesc autorităţilor" că 88% dintre pacienţii trataţi cu cancer au decedat în 2020, potrivit unor date şi declaraţii oficiale şi 25% dintre pacienţii cu boli cardiovasculare nu au mers deloc la medic, potrivit unui studiu COPAC.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.