M. Ciolacu: Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie!

M. Ciolacu: Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie!

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu consideră că prelungirea stării de urgenţă neînsoţită de garanţia lurăă măsurilor corecte şi necesare de către guvernanţi pentru prevenirea unui dezastru economic ar însemna o inconştienţă totală. „Care este perspectiva?! Asta așteaptă oamenii și mediul de afaceri de la președintele Iohannis și de la Guvern!

Ei și-au îndeplinit obligațiile cetățenești: au stat în case și au respectat regulile impuse de autorități. Dar ce a facut statul pentru ei în prima lună a stării de urgență?! Avem peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute.

În aceste condiții, prelungirea stării de urgență fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală.” Susţine prein intermediul unui mesaj postat pe Facebook de Marcel Ciolacu care solicită preşedintelui Iohannis şi Guvernului condus de Ludovic Orban “ca prelungirea stării de urgență să fie însoțită obligatoriu de următoarele lucruri:

Transparentizarea informării, deciziilor și achizițiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgență;

Plan de acțiune pe termen scurt și mediu în domeniul sanitar pentru testarea populației, o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă și reluarea activităților economice;

Măsurile economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri, pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor, păstrarea locurilor de muncă și limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile și insuficiente, după cum se poate observa!);

Proiectele majore de investiții pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgență pentru a reporni economia;

Măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgență în agricultură pentru limitarea efectelor secetei și asigurarea necesarului de hrană pentru populație.

PSD înțelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În același timp însă, cred că toți românii așteaptă o perspectivă clară de la președintele Iohannis și de la Guvern.”

“Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie!” a conchis liderul social – democraţilor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.