M. Ciolacu: Nu putem accepta preţuri crescute din pix, de la o oră la alta

M. Ciolacu: Nu putem accepta preţuri crescute din pix, de la o oră la alta

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 10 martie 2022, că nu pot fi acceptate preţuri crescute din pix, de la o oră la alta şi că va cere măsuri clare.

„Nu putem accepta preţuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine îşi imaginează că mai poate face asta, să ştie că se joacă cu focul chiar în benzinărie! Specula şi lăcomia acestor şarlatani care vor să facă rapid munţi de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranşantă şi dură din partea instituţiilor statului. Am cerut miniștrilor PSD să acționeze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii:

- Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a trimis Direcția Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acțiune de control și monitorizare a pieței carburanților. Vor fi analizate prețurile de cumpărare și vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi prețurilor;

- Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ca ANPC să efectueze verificări la toți furnizorii de combustibil care au mărit aseară prețurile. Foarte repede, ministerul va veni cu o soluție legală - din practica europeană- astfel încât toți distribuitorii să fie licențiați și să-și piardă licența imediat ce încalcă regulile.

- Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dispus ca Inspecția Muncii să demareze de azi o campanie națională de control în toate benzinăriile pe componenta de sănătate și securitate în muncă și relații de muncă.

Aștept și din partea Consiliului Concurenței mai multă acțiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale. Această instituție încremenită în timp trebuie să se trezească și să-și amintească că servește interesul public!

În următoarea ședință a Coaliției voi cere măsuri clare astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculații și încercări de destabilizare a economiei românești.

Această Coaliție s-a format pentru a găsi soluții. Și asta trebuie să livrăm populației!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.