M. Ciolacu: Guvernul PNL a scăpat total situația de sub control!

M. Ciolacu: Guvernul PNL a scăpat total situația de sub control!

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu a scris duminică pe pagina personală de Facebook că PNL a eşuat în gestionarea panedemiei de coronavirus, în relansarea economiei, în îndeplinirea promisiunilor asumate faţă de români. PSD a elaborat Cartea Neagră a Guvernării Liberale, document care va sta la baza moţiunii de cenzură ce va fi depusă în perioada imediat următoare. „Guvernul PNL a scăpat total situația de sub control! Datele ultimelor săptămâni arată că au eșuat în gestionarea pandemiei! Au eșuat în relansarea economiei! Au eșuat în îndeplinirea tuturor promisiunilor făcute față de români!

Acestea sunt rezultatele unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat și de funcții pentru rude și clientela de partid.

Toate acțiunilor lor, toate furturile, toate numirile politice făcute în defavoarea specialiștilor, a profesioniștilor, toate acestea au condus la situația în care astăzi se află România. O țară în derivă, condusă de un guvern cu ZERO credibilitate, pe care nici proprii miniștri nu îl mai crede. Un haos total, provocat de coafeze, verișoare și alte neamuri, numite să gestioneze o situație epidemiologică gravă.

România nu mai poate continua așa! Nu vom permite ca România să se prăbușească sub povara incompetenței și hoției liberale!

Am anunțat deja decizia Partidului Social Democrat de a depune moțiune de cenzură împotriva acestui guvern. Astăzi facem primul pas și prezentăm CARTEA NEAGRĂ A GUVERNĂRII LIBERALE, suma motivelor pentru care Guvernul PNL trebuie să plece.

Documentul, elaborat de specialiștii PSD din Departamentele partidului, parlamentari și europarlamentari, va sta la baza moțiunii de cenzură.

Oricât de mult încearcă să arunce vina pe alții, realitatea este una simplă și extrem de clară: Guvernul, girat de Președintele Iohannis, a minimalizat pericolul pentru că doreau cu orice preț alegeri anticipate, nu s-a consultat cu nimeni și a luat numai măsuri ce s-au dovedit a fi dezastruoase.” a scris pe Facebook Ciolacu care a prezentat şi 6 dintre erorile Guvernului PNL și ale președintelui Iohannis. “Aceste erori au agravat criza generată de COVID-19. În loc să o limiteze, așa cum ar fi făcut orice guvern responsabil, interesat de sănătatea și soarta propriilor cetățeni.

– Mesajul inițial privitor la pandemie a făcut ca foarte mulți români să nu ia în serios necesitatea protejării și să nu creadă în existența virusului. Pe 27 februarie, Președintele Klaus Iohannis scrie pe Facebook despre virus că “Nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală.” Așa a început gestionarea epidemiei în România.

– Incapacitatea de a realiza o testare masivă de la început, lipsa unor măsuri clare de prevenție și carantină de la început, precum și absența anchetelor epidemiologice. Rezultatele se văd foarte clar în cifrele comunicate acum de autorități.

– Exemplele negative prezentate de la vârful statului, reguli încălcate grosolan chiar de cei care le-au impus: petrecerea premierului Orban de la Palatul Victoria cu miniștrii, petrecerea privată organizată de europarlamentarul Rareș Bogdan sau ședințele de partid fără respectarea normelor organizate de ministru mediului, Costel Alexe. Fiecare dintre românii care i-au privit în adevărata lor splendoare a fost îndreptățit să pună la îndoială corectitudinea și necesitatea măsurilor de protecție.

– Scandalul de corupție de la UNIFARM, care a adâncit sentimentul că această criză a fost folosită pentru îmbogățirea unor apropiați ai actualilor guvernanți. Lipsa de răspunsuri publice, ancheta blocată a ministrului Sănătății, secretizarea contractelor, dar și măștile / echipamentele de protecție neconforme din spitale au generat și ele neîncredere și suspiciuni în rândul populației.

– Vidul legislativ succesiv, atât între starea de urgență și cea de alertă, cât și, mai apoi, privind normele de protecție medicală și de impunere a carantinei. Gafele comunicaționale repetate privind numărul de îmbolnăviri. Toate acestea au adâncit lipsa de încredere în rândul populației. Românii s-au convins treptat că autoritățile sunt incapabile să gestioneze situația sanitară și că reprezentanții guvernului nu știu ce au de făcut în actualul context.

– Întârzierea inexplicabilă a realizării unui plan de relansare economică. O eroare ce va avea consecințe extrem de grave pe termen lung, o eroare care ne poate arunca cu 10 ani în urmă, într-o criză mai gravă decât cea din 2009-2010. Lansarea unui așa-zis program pe o terasă, într-un restaurant, a avut un impact negativ puternic asupra mediului de afaceri autohton. Antreprenorii au înțeles mesajul guvernamental: sunt singuri în fața crizei. De la Guvern vor vedea doar măsuri pe hârtie, fără surse concrete de finanțare, fără termene clare.

Pentru toate aceste motive Guvernul PNL trebuie să plece!

www.psd.ro/cartea-neagra-a-guvernarii-pnl/” a conchis Ciolacu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.