M. Ciolacu: Corectăm în Parlament ordonanțele guvernului PNL

M. Ciolacu: Corectăm în Parlament ordonanțele guvernului PNL

Liderul interimar al PSD, marcel Ciolacu susţine prin intermediul unei postări de pe pagina personală de Facebook că în Parlament se lucrează intens la corectarea ordonanţelor emise de Guvernul PNL privind ratele şi facilităţile pentru firme.

“Așa cum am promis, corectăm în Parlament ordonanțele guvernului PNL. Este cea mai rapidă modalitate de a veni în sprijinul economiei. Asta, după ce liberalii au blocat la Curtea Constituțională proiectele de lege privind amânarea plății ratelor bancare și a utilităților, votate de ÎNTREG PARLAMENTUL (cu excepția PNL)!

Astăzi, în comisiile de specialitate, am susținut și votat:

⚠️ eliminarea dobânzii la dobândă pentru toate tipurile de credit;

⚠️ posibilitatea ca și restanțierii – care sunt cei mai vulnerabili - să beneficieze de amânarea ratelor;

⚠️ extinderea măsurilor de amânarea a ratelor la creditele bancare și pentru firmele ale căror venituri s-au diminuat cu 15% din cauza crizei (nu cu 25% așa cum prevăzuse Guvernul PNL);

⚠️ posibilitatea amânării ratelor, cu până la 18 luni, pentru producătoriiagricoli ale căror culturi au fost compromise anul acesta din cauza secetei;

⚠️ extinderea, până la 25 octombrie, a termenului de plată pentru impozitul pe profit;

⚠️ acordarea unei bonificații de 10% TUTUROR firmelor care achită la scadențele normale impozitul de profit (corectând discriminarea făcută de PNL).

Mâine, cele două proiecte vor intra la votul final.” a scris pe Facebook Ciolacu care a transmis şi un mesaj liberalilor. “Solicit PNL o minimă decență, de a nu-și contesta la Curtea Constituțională proiectele de lege care aprobă ordonanțele emise de propriul guvern. NU SERVEȘTE NIMĂNUI BLOCAREA POLITICĂ a unor prevederi legale de maximă importanță și ajutor pentru români și pentru economia țării!” a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.