M. Ciolacu: Această lege inițiată de PSD va da o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la licitațiile publice ale statului

M. Ciolacu: Această lege inițiată de PSD va da o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la licitațiile publice ale statului

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că în Camera Deputaților a fost adoptată luni legea privind obligativitatea criteriului verde la licitații, care va da o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la licitațiile publice ale statului.

„Mă bucur că am reușit astăzi să trecem de Camera Deputaților- cameră decizională, legea prin care instituim obligativitatea criteriului verde la licitații, după model european, prin care susținem capitalul românesc, și implicit comunitățile în care aceștia își desfășoară activitatea.

Concret, această lege inițiată de PSD va da o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la licitațiile publice ale statului. Astfel, în evaluarea ofertelor la licitații vor fi punctate suplimentar companiile capabile să asigure o poluare cât mai mică, ca urmare a unui traseu de transport cât mai scurt. Pe scurt: cu cât ești mai aproape cu marfa de destinație cu atât ești mai avantajat!

Am făcut această lege în urma întâlnirilor cu reprezentanții mediului de afaceri, care mi-au spus cum în Germania, de exemplu, un producător din Munchen este în mod clar mai avantajat la licitație decât unul român pentru că primește punctajul maxim pentru ”criteriul verde” (adică poluare redusă).

Asta vom face acum și în România! Companiile românești au nevoie de o susținere corectă din partea statului, mai ales în actualul context economic!”, se arată în mesajul postat pe pagina personală de Facebook de liderul PSD, Marcel Ciolacu

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.