M. Budăi: PSD vrea creșterea alocațiilor și majorarea pensiilor încă din prima lună de guvernare, precum și creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022

 M. Budăi: PSD vrea creșterea alocațiilor și majorarea pensiilor încă din prima lună de guvernare, precum și creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022

Deputatul PSD, Marius Budăi a declarat că prima urgență a PSD, în negocierile pentru potențiala guvernare, dincolo de stabilizarea situației critice din sănătate, este susținerea românilor puternic loviți de creșterea galopantă a prețurilor.

„PSD vrea creșterea alocațiilor și majorarea pensiilor încă din prima lună de guvernare, precum și creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022. PSD vrea să se ajungă rapid cu nivelul alocațiilor la nivelul prevăzut de legea adoptată în Parlament, confirmată de CCR, dar modificată repetat și amânată prin OUG de guvernările de dreapta. PSD susține majorarea pensiilor cu 11% încă din prima lună de guvernare. PSD susține creșterea salariului minim de la 2300 la 2550 de lei, de la 1 Ianuarie 2022. Sunt măsuri esențiale pentru menținerea puterii de cumpărare a populației și implicit a consumului – element esențial pentru minima și buna funcționare a economiei. Din perspectiva PSD, Legea Pensiilor și Legea Salarizării, așa cum sunt acum în vigoare, sunt elemente esențiale pentru eliminarea inechităților sociale.”, se arată în mesajul postat de Budăi pe pagina personală de Facebook.

Fostul ministru al Municii (noiembrie 2018-noiembrie 2019) a mai adăugat că românii au început să resimtă din ce în ce mai acut efectele deciziilor nesăbuite ale guvernelor de dreapta în privința liberalizării pieței energiei.

“În agricultură și industria alimentară situația devine critică. La îngrășăminte, prețul azotatului de amoniu a crescut cu 500%, de la 900 lei la 3.920 lei/tonă; Brutăriile care folosesc gaze, au costuri și cu 500% mai mare, de la 6.000 lei/lună au ajuns la 30.000 lei/luna; Prețul ambalajelor a crescut cu 300%; Prețul grâului a crescut cu 50%; Prețul furajelor a crescut cu 40%. Tocmai de aceea sunt absolut necesare măsuri precum cele propuse de PSD pentru atenuarea scăderii puterii de cumpărare., a conchis deputatul social-democrat.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.