M. Budăi: Pensionarii şi reprezentanţii HORECA au fost cei mai minţiţi şi umiliţi de către Guvernarea Dreptei Unite!

M. Budăi: Pensionarii şi reprezentanţii HORECA au fost cei mai minţiţi şi umiliţi de către Guvernarea Dreptei Unite!

În mai puţin de un an de zile pensionarii au fost minţiţi şi înşelaţi de şase ori de guvernarea Dreptei. Prima minciună: în loc de 40% au majorat doar cu 14% punctul de pensie la 1 septembrie 2020. A doua minciună: în loc de 8,1% de la 1 ianuarie 2020, cât promiteau în campanie cei de la PNL, punctul de pensie a crescut cu 0%. A treia minciună: majorarea punctului de pensie la 1.875 de lei, prevăzută iniţial în Legea pensiilor adoptată de PSD, a fost amânată de la 1 septembrie 2021, la 1 septembrie 2023. A patra minciună: majorarea punctului de pensie cu rata inflaţiei şi cu 50% din creşterea salariului mediu nu se mai aplică în 2021, deşi era asumată în programul de guvernare al Coaliţiei PNL-USR-PLUS-UDMR. A cincea minciună: punctul de pensie nu va fi majorat nici măcar la 1 ianuarie 2022, deşi preşedintele Orban a precizat în mod explicit această dată. A şasea minciună: se desfiinţează legătura dintre majorarea punctului de pensie concomitent cu creşterea salariului mediu.

La fel au procedat şi în cazul antreprenorilor români, pe care i-au închis, ignorat, amăgit şi amânat, lună de lună, cu tot felul de programe nefuncţionale şi cu fonduri inexistente. Tăierea voucherelor este ilustrativă pentru viziunea economică nocivă a actualului Guvern. Mizând că veţi face economie la buget, prin tăierea acestor beneficii, în realitate efectul este diametral opus. Turismul din România primeşte o lovitură de graţie după dezastrul de anul trecut, firmele vor da faliment şi nu vor mai plăti taxe la buget.

Salariaţii acestor firme vor intra în şomaj şi nu vor mai plăti nici ei taxe şi impozite, dimpotrivă, vor creşte cheltuielile cu şomajul.

Stimaţi guvernanţi, aţi lovit în cele mai vulnerabile categorii, care au suferit cel mai mult în urma pandemiei, pensionarii şi reprezentanţii HORECA. Prin Bugetul pe care îl promovaţi pentru anul 2021, practic îi condamnaţi la sărăcie şi umilire atât pe pensionarii, cât şi pe antreprenorii români şi, indirect, pe toţi angajaţii acestora.

Vă rog să mai citiţi o dată Bugetul Alternativ publicat de PSD, care a fost cu adevărat realizat în urma consultărilor cu organizaţiile societăţii civile, cu sindicatele, cu patronatele, cu reprezentanţii fiecărui domeniu de activitate din România şi apoi să-l copiaţi, să vi-l asumaţi şi să veniţi cu el la vot în Parlament. PSD va avea grijă întotdeauna de bunăstarea românilor, indiferent că sunt angajaţi la stat sau la privat, că sunt antreprenori, pensionari, elevi sau studenţi.

Marius Budăi

Deputat PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.