M. Budăi: Niciun pensionar, indiferent de valoarea pensiei, nu mai plătește acea contribuție de 5,5% la Sănătate

M. Budăi: Niciun pensionar, indiferent de valoarea pensiei, nu mai plătește acea contribuție de 5,5% la Sănătate

Ministrul Muncii, Marius Budăi a arătat că în decembrie 2018, numărul pensionarilor care încasau pensie sub 500 de lei era de 1.332.116, iar în prezent numărul acestora a ajuns la zero.

Ministrul a precizat că niciun pensionar nu va mai plăti impozitul de 5,5% la Sănătate.

”Niciun pensionar, indiferent de valoarea pensiei, nu mai plătește acea contribuție de 5,5% la Sănătate”, a spus Marius Budăi.

De asemenea, ”pensiile mai mici de 2.000 de lei, de la 16% impozit cât plăteau înainte, acum acesta este de 0%, exact pentru ca baza să crească, iar numărul de pensionari cu pensii mai mici să nu mai trebuiască să plătească impozit”, a mai spus ministrul Budăi.

Cei cu pensii de peste 2.000 de lei vor plăti în loc de 16%, 10%. Va fi impozitată doar valoarea de după 2.000 de lei.

”Deci, dacă avem o pensie de 2.200 de lei, 10% se plătește doar pentru 200 de lei”, a explicat ministrul Muncii.

Sursa www.momentulzero.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.