În curând vor începe lucrările la pasajul rutier de la Drajna!

În curând vor începe lucrările la pasajul rutier de la Drajna!

Într-o Românie pe care o dorim dezvoltată din punct de vedere al infrastructurii rutiere,  investițiile trebuie să gândite astfel încât să aibă beneficii nu numai la nivel local, ci și la nivel regional și chiar național.

Din acest motiv, pasajul de la Drajna, deși este o investiție care la prima vedere pare una locală, realizată din bugetul de stat, reprezintă de fapt un beneficiu și pentru județele limitrofe Călărașiului, dar va contribui și la decongestionarea traficului rutier către și dinspre autostradă.

Astfel de investiții reprezintă o prioritate pentru Guvernul PSD, iar liderul partidului, domnul Liviu Dragnea, a menționat acest lucru de fiecare dată când a fost prezent în județul nostru sau în județul Ialomița.

În acest context, inițiativa pe care au avut-o parlamentarii PSD din ambele județe de a propune Guvernului realizarea acestei lucrări de infrastructură este mai mult decât binevenită. Acesta este motivul pentru care astăzi, o delegație a PSD Călărași în frunte cu președintele organizației, domnul Iulian Iacomi, din care a făcut parte senatorul Roxana Natalia Pațurcă și deputatul Sorin Vrăjitoru, a participat, alături de delegația PSD Ialomița, condusă de senatorul Pavel Marian, președintele acestei organizații, la ceremonia semnării contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru pasajul de la Drajna de către ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, cu reprezentanții firmei câștigătoare a licitației.

Semnarea contractului de realizare a investiției va avea loc până la finele acestui an, după realizarea studiului de fezabilitate, urmând ca lucrarea să fie inaugurată și dată în folosință până la finalul lui 2020, dacă nu vor apărea probleme.

În cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu ministrul Transporturilor, președintele PSD Călărași, domnul Iulian Iacomi, i-a propus acestuia evaluarea beneficiilor realizarării unui pasaj similar și la Lehliu-Gară, în completarea pasajului de la Drajna, o astfel de lucrare urmând să contribuie și mai mult la decongestionarea traficului rutier la nivelul județului nostru și al regiunii.

Astfel de exemple concrete în care parlamentarii, ca reprezentanți ai cetățenilor ambelor județe, inițiază proiecte de care vor beneficia nu numai călărășenii sau ialomițenii, dar și participanți la traficul rutier aflați în trecere prin județele noastre, reprezintă un exemplu pentru modul în care ar trebui să funcționeze relația cetățean – ales – Guvern și pentru modul în care activitatea parlamentară trebuie transpusă în lucrări și în beneficii concrete pentru toți românii.

Astăzi, cele două structuri ale PSD județene și-au dat mâna pentru realizarea unui proiect comun, de interes regional. Cei doi președinți PSD ai organizațiilor județene, domnul Iulian Iacomi și domnul Marian Pavel, alături de parlamentarii prezenți la eveniment, au cerut urgentarea lucrărilor proiectului, astfel încât acesta să intre cât mai curând în exploatare, spre beneficiul cetățenilor ambelor județe. Ministrul Transporturilor a recomandat astfel ca termenul real de finalizare a studiului de fezabilitate să fie 3 luni și nu 6 luni, așa cum este stipulat în contract, câștigătorul licitației promițând că va face tot posibilul pentru atingerea acestui termen, care i-ar permite apoi demararea lucrărilor de execuție efectivă mult mai devreme.

Aceasta înseamnă să îți pese cu adevărat de oameni!

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD

CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.