Iacomi: PSD nu va mai vota prelungirea stării de alertă

Iacomi: PSD nu va mai vota prelungirea stării de alertă

Comportamentul președintelui Klaus Iohannis, care a trecut deja țara pe persoană fizică și care anunță restricții nejustificate după bunul plac, dar și comportamentul premierului Ludovic Orban, cel care a încălcat în mod repetat măsurile pe care guvernul său le impunea populației în timpul stării de urgență și care pare mai preocupat de halbele de bere decât de guvernarea țării, ne arată că PNL guvernează pentru interesele proprii și nu pentru interesele românilor.

Economia României se prăbușește, sute de mii de români sunt deja pe drumuri, fără un loc de muncă, iar perspectiva economică, cea cu care se laudă ministrul de Finanțe, rămâne negativă. Pensiile nu se vor majora conform legii, alocațiile copiilor nu se vor dubla pentru că președintele întârzie intenționat promulgarea legii votate de PSD în Parlament, șomajul tehnic a încetat a mai fi plătit pentru zeci de mii de societăți, iar mii de firme românești au pus deja lacătul pe ușă.

Bolnavii cronici nu beneficiază de tratament, pentru că autoritățile au de făcut achiziții de măști la supra-preț prin intermediul barurilor de la sate și pentru că spitalele au fost închise în așteptarea milioanelor de bolnavi de COVID-19 cu care ne amenințau liberalii atunci când au scos armata pe stradă.

În tot acest timp, rudele, prietenii și cunoștințele liberalilor se înghesuie pe ușile de la instituțiile publice și guvernamentale, singurele entități care vor mai supraviețui într-o Românie ”normală”, condusă de o adunătură de politicieni care se cred ”liberali” în gândire și care se laudă între ei că au convingeri ”de dreapta”.

Guvernarea liberală a dus România în prăpastie, iar cele mai grav lovite sunt afacerile mici și mijlocii cu capital românesc. Între acestea, afacerile din industria Horeca sunt într-o situație mai mult decât critică, iar sute de mii de angajați vor fi disponibilizați în următoarea perioadă, mai ales că, așa cum aflăm din anunțul președintelui, transformat recent în purtător de cuvânt al Guvernului, restaurantele nu se vor deschide pe 15 iunie așa cum sperau antreprenorii, ci mai târziu, la o dată care va depinde de toanele prezindențiale și de setea de bere a premierului.

Toate restricțiile impuse pe durata stării de alertă pot fi continuate de Guvern prin acte administrative, așa cum ar fi stabilirea unui număr maxim de clienți la masă în restaurante, o regulă care poate fi stabilită prin autorizația de funcționare.

Singurele argumente de care trebuie să se țină seama sunt cele epidemiologie, dar Guvernul nu a prezentat astfel de date în Parlament și continuă să măsluiască informațiile despre pandemie. Rațiunea celor din PNL este că o continuare a stării de alertă le-ar permite în continuare să facă achiziții la prețuri umflate, fără respectarea procedurilor legale, adică de genul celor pentru care deja DNA a început investigații în spețe concrete.

Singura șansă pentru angajați, pentru antreprenori și pentru toată industria și economia României este ca PSD să se opună la votul din Parlament prelungirii stării de alertă și o va face.

PSD continuă să apere interesele celor mulți și ale companiilor românești!

Președintele PSD Călărași

Iulian Iacomi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.