Iacomi: Minciuna a devenit politică de stat în guvernarea Orban

Iacomi: Minciuna a devenit politică de stat în guvernarea Orban

Guvernul Orban a mințit cu nerușinare pe români în privința a trei subiecte extrem de delicate, susţine liderul PSD Călăraşi, Iulian Iacomi, pe care le şi prezintă, într-o postare afişată luni pe pagina de Facebook a organizaţiei judeţene. În opinia lui Iacomi „minciuna a devenit politică de stat în guvernarea Orban.”.

“PNL dă vina pe oricine și pe orice pentru a-și masca incompetența și rezultatele dezastruoase. Incompetența Guvernului Orban de a lua măsurile necesare pentru prevenirea efectelor pandemiei a fost aruncată pe seama PSD, deși PSD nu se afla la guvernare în Noiembrie, când au fost anunțate primele cazuri de COVID-19 în China!

Mai mult, în aceste zile, Guvernul Orban a mințit cu nerușinare pe români în privința a trei subiecte extrem de delicate:

Prima minciună a lui Orban: PSD și-ar însuși proiectul de lege al PNL privind interdicția exportului de bușteni.

Adevărul este că NU există NICIO LEGĂTURĂ între proiectul PSD și vreunul dintre cele care ar fi depuse de PNL. Mai mult, premierul Orban și ministrul liberal al mediului sunt cei care au refuzat să ia vreo decizie împotriva tăierilor de pădure; să ne amintim aici și că Orban lua de curând apărarea Schweighofer, firma austriacă, susținând că aceasta este ținta unei campanii de denigrare.

Să nu uităm și că ministrul liberal al mediului a refuzat să interzică tăierea buștenilor, măcar în perioada stării de urgență, dar și că românilor li se spunea de la cel mai înalt nivel al guvernului că niciun buștean nu a părăsit România. Fals! Imaginile cu tirurile și cu trenurile încărcate de bușteni care au ca destinație finală Austria au apărut rând pe rând în presă, demascând minciunile liberalilor.

A doua minciună a lui Orban: a anunțat că l-a demis pe profesorul Streinu-Cercel de la conducerea comisiei științifice COVID-19 a ministerului Sănătății pentru apariția publică a unui plan prin care persoanele peste 65 de ani ar urma să fie carantinate forțat în hoteluri.

Adevărul este că documentul era din februarie și NU ERA destinat publicului. Mai mult, nu prevedea luarea persoanelor vârstnice din locuințe. Dimpotrivă, preciza ca vârstnicii să fie protejaţi prin izolare la domiciliu, singuri sau cu persoane de aceeaşi vârstă.

Ministrul liberal al Sănătății, Nelu Tătaru, a fost cel care a declarat public că guvernul are în vedere carantinarea vârstnicilor în hoteluri, fapt ce a stârnit panica. Speriați de propria lor prostie politică, liberalii au încercat să execute public o persoană, alta decât cea a ministrului Sănătății, și au găsit-o în persoana profesorului Cercel.

Adevărul nu poate fi ascuns! Demiterea profesorului Cercel a fost o execuție politică abjectă, de sancționare a celui care:

- a acuzat public că România nu a închis granițele încă din februarie pentru a limita răspândirea epidemiei, adică mult înaintea momentului în care Iohannis ne spunea că acest COVID-19 este o simplă răceală

- a semnalat că România testează la jumătate din capacitate din cauza politicii de sănătate publică falimentară impusă de PNL.

- si-a exprimat suprinderea și revolta că drepturile medicale ale cetățenilor nu sunt apărate pentru că sunt trimiși la muncă în străinătate în zone focar de infecție COVID.

A treia minciună a lui Orban: alegerile locale vor fi în septembrie, iar cele parlamentare în decembrie.

Adevărul este că stabilirea datei alegerilor locale NU mai este atributul guvernului, ci al Parlamentului, potrivit proiectului de lege inițiat și susținut de președinții PSD, UDMR, ALDE și PRO ROMÂNIA, încă din 08 Aprilie 2020.

Guvernul Orban a dat OUG 44 privind amânarea alegerilor locale și a publicat-o în Monitorul Oficial DUPĂ depunerea în Parlament a proiectului de lege cu același conținut. Guvernul a încălcat o decizie a Curții Constituționale prin care Curtea a hotărât că, în situația în care un proiect de lege este în procedură parlamentară, guvernul nu mai poate interveni în acel domeniu prin ordonanță de urgentă.

Adevărul este că PNL ignoră pandemia și intră în febra alegerilor. Sănătatea cetățenilor nu mai constituie o prioritate pentru guvernul PNL. În vârf de pandemie, data alegerilor locale și parlamentare este prioritatea PNL. Liberalii își asumă guvernarea dezastroasă și ar vrea să organizeze alegerile locale și parlamentare cât mai repede, înainte de a se prăbuși în preferințele electoratului.

Să nu uităm aici faptul că Orban și guvernul PNL își doresc vot electronic, dar n-au fost în stare să facă un banal site pe care să se înscrie IMM-urile care au nevoie de sprijin economic. Nici acum, după mai bine de o săptămână www.imminvest.ro nu funcționează, deși a fost transferat către STS.” a scris Iacomi pe Facebook.

Preşedintele social – democraţilor călărăşeni susţine că “țara este condusă în acest moment pe un drum greșit - măsurile de izolare au întârziat, testările nu se efectuează pe scară largă, guvernul habar nu are cum și când să repornească economia.”

Iacomi dă asigurări românilor că PSD, deşi nu se află la guvernare, promovează legi în  Parlament “care să repare răul pe care liberalii îl fac țării și românilor în această perioadă.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.