Iacomi: Iohannis și PNL trebuie să își asume răspunderea pentru că au lăsat România fără teste în fața pandemiei

Iacomi: Iohannis și PNL trebuie să își asume răspunderea pentru că au lăsat România fără teste în fața pandemiei

Într-o postare pe pagina de Facebook a partidului, liderul PSD Călăraşi, Iulian Iacomi consideră că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis sunt artizanii acestei crize medicale şi sociale care a cuprins România după declanşarea pandemiei de coronavirus, subliniind că liberalii, aflaţi la guvernare din noiembrie ar fi trebuit să fie preocupaţi nu de organizarea alegerilor anticipate ci de achiziţionarea de echipamente medicale şi sanitare, în contextul atenţionarii încă din ianuarie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. „În plină pandemie de Coronavirus și cu armata pe străzi, Guvernul României crede că își permite să continue cu manipularea populației și să arunce responsabilitatea gestionării acestei crize medicale și sociale în sarcina noastră. Nu putem lăsa fără replică încercarea lor de a induce ideea că nu este vina PNL pentru haosul care s-a instaurat în țară, atât în sistemul medical, cât și în economie.

PNL este de 5 luni la guvernare. Aveau timp să facă stocuri de echipamente medicale și sanitare. Încă din luna ianuarie, atunci când atât președintele Iohannis, cât și Ludovic Orban, aveau ca principală preocupare reușita propriilor jocuri politice, OMS a avertizat să ne pregătim pentru epidemie. Încă de atunci, Guvernul PNL trebuia să achiziționeze masiv teste, echipamente de testare, medicamente adecvate și echipamente de protecție pentru medici. De ce nu au făcut-o? Pentru că ei veniseră la guvernare cu un singur țel: alegerile anticipate. Guvernarea țării era trecută pe un plan secundar.

Dacă în Februarie președintele Iohannis, în loc să ne spună că noul virus e ca „orice răceală” și în loc să își facă jocurile electorale pentru anticipate, s-ar fi pregătit pentru criza care urma, nu am mai fi fost în situația în care suntem!

Iohannis și PNL trebuie să își asume răspunderea pentru că au lăsat România fără teste în fața pandemiei. De asemenea, trebuie să-și asume răspunderea pentru modul defectuos în care au gestionat întreaga situație și pentru că au ezitat să ia măsurile care se impuneau. Testarea pe scară largă a populației trebuia efectuată din primul moment, mai ales că 80% dintre cei infectați NU PREZINTĂ SIMPTOME!” a subliniat Iacomi.

Preşedintele social – democraţilor călărăşeni a mai adăugat că în această perioadă critică pentru ţară, PSD a elaborate o serie de proiecte de legi pentru români pe care le-a depus la Parlament pentru aprobare. “Pe de altă parte, întrucât asistăm cu toții la incompetența miniștrilor guvernului în a gândi situația din perspectiva celor mulți dintre români, PSD a depus deja în Parlament următoarele proiecte de lege privind:

1) Plafonarea prețurilor la alimente și medicamente;

2) Amânarea plății facturilor la utilități;

3) Suspendarea ratelor bancare, fără dobânzi și penalități;

4) Plata de către stat a șomajului tehnic;

5) Amânarea obligațiilor de plată pentru companii. Conform proiectului nostru, se amână cu 3 luni plata CAS, a chiriei și se eșalonează fără dobânzi și penalități datoriile scandente.

Este regretabil că la toate tentativele de dialog, de suport legislativ și de propuneri pe care PSD le face, lăsând deoparte toate interesele și rivalitățile politice, PNL înțelege să nu răspundă și alege în continuare să se comporte arogant, sfidător, fără să țină cont că singurele lucruri care contează acum sunt sănătatea oamenilor și economia națională.

Din acest punct de vedere, PSD va continua să monitorizeze îndeaproape acțiunile Guvernului PNL și să facă tot ceea ce se poate pentru a apăra interesele celor mulți în aceste vremuri extrem de dificile pentru țară.” a mai scris pe Facebook Iacomi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.