Iacomi: Iohannis și PNL au fost mai ocupați cu declanșarea alegerilor anticipate și cu privatizarea sănătății, decât cu achizițiile de teste și echipamente

Iacomi: Iohannis și PNL au fost mai ocupați cu declanșarea alegerilor anticipate și cu privatizarea sănătății, decât cu achizițiile de teste și echipamente

Liderul PSD Călăraşi, Iulian Iacomi, a lansat un atac dur la adresa PNL şi a preşedintelui Iohannis despre care a spus că au fost mai degrabă preocupaţi de jocurile politice decât de sănătatea românilor. În opinia sa, liberalii „au minimalizat cu bună știință criza, motiv pentru care au și tăiat alocările bugetare pentru sănătate.”

“Dragi călărășeni, adevărul este unul singur și trebuie să îl știm cu toții!

Motivul pentru care România nu are teste și echipamente pentru combaterea epidemiei, este acela că Iohannis și PNL s-au preocupat mai mult de jocurile politice și nu de sănătatea românilor! PNL a minimalizat cu bună știință criza, motiv pentru care au și tăiat alocările bugetare pentru sănătate.

Ce stocuri a făcut Guvernul după ce Matei Balș a stabilit necesarul de materiale și echipamente specifice pentru combaterea epidemiei?

Adevărul este acela că Iohannis și PNL au fost mai ocupați cu declanșarea alegerilor anticipate și cu privatizarea sănătății, decât cu achizițiile de teste și echipamente pentru depistarea infectărilor cu acest tip de coronavirus!

Schimbarea de atitudine a lui Iohannis și modificarea discursului de la „simptome ușoare, ca în orice răceală”, la ”situația este gravă” și „SUNTEM ÎN RĂZBOI” reprezintă o recunoaștere implicită că președintele și PNL au minimalizat criza pandemiei și au făcut-o cu bună știință, în pofida avertismentelor din ianuarie ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Mai mult, pentru a combate cu fermitate orice încercare de manipulare a opiniei publice din partea președintelui și a liderilor PNL, atragem atenția asupra faptului că președintele Iohannis trebuie să înceteze ca în declarațiile publice să se laude că datorită guvernului România are cazuri puține. Atunci când efectuezi teste puține, din cauza lipsei de testere, din cauză că tu, în loc să le achiziționezi la timp, te-ai interesat mai mult de anticipate și de privatizarea sănătății, este normal ca și numărul persoanelor depistate ca infectate să fie mic!

Solicităm DE URGENȚĂ Guvernului României să procedeze la testarea pe scară largă a tuturor persoanelor care au venit din țări de risc precum Italia, Franța, Spania, Germania sau Marea Britanie, mai ales că numărul românilor care s-au întors acasă în această perioadă este unul extrem de mare, de ordinul zecilor și chiar sutelor de mii.

Pe de altă parte, în contextul incompetenței Guvernului în a lua măsurile urgente necesare în această perioadă de criză, PSD nu a stat cu mâinile în sân, precum miniștrii cabinetului Orban.

Liderii social democrați din administrația publică locală nu au mai așteptat intervențiile întârziate ale Guvernului și au trecut la treabă, oferind exemple de bune practici în lupta cu pandemia. Să nu uităm că primarii PSD au fost cei care, așa cum s-a întâmplat la București, de exemplu, au cerut închiderea imediată a școlilor și au trecut la dotarea spitalelor, a SMURD-ului și a DSP-ului cu aparatură și cu materiale dezinfectante necesare. Mai mult, Primăria Capitalei a lansat un portal dedicat educației elevilor, astfel încât întreruperea procesului de învățământ să permită totuși elevilor și profesorilor să continue procesul la distanță, pe platforme de tip e-learning.

Sunt inițiative care demonstrează că, dacă situația în țară ar fi fost gestionată acum de social-democrați, nu ar fi întârziat luarea și implementarea măsurilor necesare în această perioadă.

Dragi călărășeni,

Aveți grijă de voi și de cei dragi. Respectați măsurile de igienă recomandate de medicii care luptă acum în prima linie și respectați procedurile de izolare sau carantină. Împreună, cu toții, adoptând un comportament responsabil, vom trece cu bine și peste acestă încercare.

Sănătate tuturor!” este mesajul postat pe pagina de Facebook PSD Organizaţia judeţeană Călăraşi de preşedintele Iulian Iacomi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.