Iacomi: În acest moment, descoperim fapte reprobabile ale mai marilor urbei și ale celor care au condus destinele județului

Iacomi: În acest moment, descoperim fapte reprobabile ale mai marilor urbei și ale celor care au condus destinele județului

Liderul PSD Călăraşi, Iulian Iacomi s-a referit într-o postare afişată pe pagina de Facebook a organizaţiei judeţene la ultimele evenimente legate de SC EcoAqua, punând tunurile nu doar pe conducerea executivă a operatorului de apă şi canal, responsabilă de calitatea precară a serviciilor furnizate ci şi pe liderii PNL Călăraşi care s-au aflat în spatele acestui dezastru care include aici şi afacerile sulfuroase derulate în perioada 2012 – 2016 în cadrul clubului de fotbal Dunărea Călăraşi.

“Săptămâna trecută am votat, alături de majoritatea reprezentanților celorlalte unități administrativ teritoriale care fac parte din acționariatul S.C. EcoAqua S.A Călărași, pentru numirea unui alt director general al societății, în persoana domnului Victor Sandu.

În ceea ce ne privește pe noi, primarii PSD care reprezentăm în AGA localitățile care beneficiază de serviciile EqoAqua, am considerat că s-au adunat prea multe nemulțumiri din partea călărășenilor legate de activitatea fostei conduceri manageriale, atât în ceea ce privește serviciile furnizate, cât și prețurile practicate.

Calitatea apei potabile nu era nici pe departe în raport cu tarifele solicitate, iar sesizările legate de aceste aspecte rămâneau de multe ori nesoluționate, spre nemulțumirea călărășenilor.

De ce? Ne-am întrebat de multe ori ce se întâmpla la EqoAqua, dar abia acum am putut afla o parte din răspunsuri. Am constatat, de exemplu, că pe statul de salarii figurau angajați fictivi care erau plătiți încă din anul 2014, deși nu treceau deloc pe la serviciu, totul întâmplându-se cu acordul fostului director general.

Acești angajați au recunoscut situația de fapt, iar declarațiile lor au ajuns la Parchet. Urmează a se efectua cercetări penale pentru stabilirea întregii încrengături politico-administrative care a căpușat, în fel și chip, societatea EqoAqua.

Vă mai miră de ce prețurile serviciilor furnizate călărășenilor erau atât de mari?

Și aceasta nu este singura neregulă de la EqoAqua. Un audit financiar urmează a scoate la suprafață situația economică a societății, iar din acest punct de vedere noul director general a promis auditarea urgentă a societății.

Dosarul EqoAqua nu este însă singura problemă a celor care se plâng în acest moment că li se strică imaginea ”imaculată”. Dosarul ”Dunărea” este un alt dosar care scoate la suprafață nu ”braconajul” practicat aici, cum s-au exprimat foarte sugestiv jurnaliștii călărășeni, ci adevăratul jaf la drumul mare!

Sunt fapte grave care s-au petrecut în perioada 2012-2016, prin care bugetul ”Dunărea” a fost diminuat considerabil. Facturi false, firme paravan - tot tacâmul de metode prin care bugetul clubului servea altor interese și nu celor sportive. Într-un fel, se dădeau mai multe goluri în buget decât reușeau fotbaliștii pe teren, iar aceasta este realitatea care se profilează.

În acest moment descoperim fapte reprobabile ale mai marilor urbei și ale celor care au condus destinele județului. Pentru cei care încă mai speră că este vorba de jocuri politice, trebuie să le spunem că jocurile politice și acțiunile electorale se opresc în momentul în care încep anchetele penale, iar acestea sunt în plină desfășurare. La întrebările anchetatorilor vor trebui să răspundă atât senatorul liberal Răducu Filipescu, fost președinte al Consiliului Județean, dar și actualul primar de Călărași și președinte al PNL Călărași, Daniel Drăgulin. Ordinele lor pe cale administrativă sau politică sunt invocate acum de cei care sunt vizați de dosarele penale, iar protecția pe care cei doi o puteau oferi în trecut a început să se destrame.

O singură concluzie: este limpede că interesul cetățeanului nu s-a aflat pe primul loc în municipiul Călărași și acest lucru trebuie să se schimbe la alegerile locale. Menținerea pe funcții în administrația publică locală a unor oameni incompetenți se va încheia odată cu votul vostru.” este mesajul postat pe Facebook de preşedintele PSD Călăraşi, Iulian Iacomi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.