Guvernul PNL taie finanţarea marilor proiecte de infrastructură lansate în guvernarea PSD

Guvernul PNL taie finanţarea marilor proiecte de infrastructură lansate în guvernarea PSD

Partidul Social Democrat condamnă maniera Guvernului PNL de a aloca fondurile pentru infrastructură, după culoarea politică a celor care au iniţiat sau au dezvoltat proiectele. Este un act iresponsabil de vendetă politică şi un atentat la interesele naţionale şi ale comunităţilor ce ar beneficia de respectivele proiecte.

Printre lucrările de infrastructură care au suferit cele mai drastice tăieri de fonduri se numără:

* Podul peste Dunăre de la Brăila, unde s-au alocat pentru 2020 mai puţin de 20% din sumele folosite în anul precedent;

* Centura municipiului Bacău, respectiv primul segment din Autostrada Moldovei, care a primit pentru 2020 doar un sfert din sumele alocate în 2019;

* Autostrada Sebeş - Turda, unde Guvernul PNL a prevăzut pentru acest an doar 30% din fondurile utilizate în 2019;

* Drumul Expres Craiova - Piteşti unde actualul guvern a alocat doar 97 milioane de lei, în condiţiile în care costurile totale de execuţie sunt de 2 miliarde lei.

Alte proiecte ce vor fi blocate ca urmare a subfinanţării sunt centurile de la municipiile Timişoara, Satu Mare, Rădăuţi, Autostrada Râşnov - Cristian, Autostrada Timişoara - Moraviţa şi modernizarea liniilor de cale ferată Bucureşti - Giurgiu, Cluj Napoca - Oradea, Mogoşoaia.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.