Fundulea / BEC a admis plângerea formulată de PSD

Fundulea / BEC a admis plângerea formulată de PSD

La Fundulea, bătălia pentru Primăria din localitate se dă, în esenţă, între candidaţii PSD şi PNL, respectiv Dorel Dorobanţu şi Mădălina Obadă. Atacurile liberalilor îl vizează direct pe primarul în exerciţiu, promovând „la greu”, în spaţiul virtual, afirmaţii de natură a induce în eroare cetăţenii cu drept de vot. În acest sens, PSD Călăraşi a formulat o plângere înregistrată la Biroul Electoral al Circumscripţiei Nr. 4 Fundulea sub nr. 98 / 22.09.2020 prin care sesizează faptul că „Mădălina Obadă îndeamnă electoratul să nu-l voteze pe contracandidatul său, arătând, în mod mincinos că şi dacă Dorel Dorobanţu va întruni majoritatea voturilor, nu va obţine mandatul de primar.” În opinia candidatei PNL, mandatul nu va fi validat invocând în acest sens o incompatibilitate cauzată de o decizie ANI.

PSD mai susţine că „o astfel de afirmaţie nu are o bază factuală, realitatea juridică, în conformitate cu dispozițiile art. 149 alin. (2) din Codul Administrativ, fiind aceea că  invalidarea unui mandat obținut în urma procesului electoral poate fi făcută doar în situația constatării încălcării condițiilor de eligibilitate sau a existenţei unor fraude electorale. Cu privire la îndeplinirea condițiilor de eligibilitate arătăm faptul că în cazul dlui Dorel Dorobanțu există autoritate de lucru judecat, instanța de judecată constatând îndeplinirea condițiilor de eligibilitate, prevăzute strict de legea privind alegerea autorităților publice locale, tocmai la sesizarea doamnei Obadă Mădălina. Transmiterea de mesaje neadevărate este în contradicție cu dispozițiile art. 65 alin. (6), mesajul promovat de doamna Obadă Mădălina având un caracter defăimător la adresa unui contracandidat.”

Biroul Electoral Local a admis plângerea depusă de reprezentanţii PSD, constatând încălcarea de către candidatul PNL a prevederilor art. 65 din Legea 115 / 2015 privind desfăşurarea campaniei electorale. În plus a dispus şi „îndepărtarea postărilor, invocate în plângere, de pe pagina de Facebook a candidatei PNL, Mădălina Obadă.”

De asemenea, „în conformitate cu dispoziţiile art. 65 alin. 5 din Legea 115 / 2015, coroborat cu art. 2 din OG 137 / 2000 Biroul Electoral al Circumscripţiei Nr. 4 Fundulea urmeaă a sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru luarea măsurilor ce se impun”

Hotărârea mai sus – menţionată poate fi contestată în termen de 24 de zile de la data afişării.

Campania electorală e pe sfârşite. Şi la Fundulea, s-au spus vrute şi nevrute mai ales din partea opoziţiei care din păcate nu-l poate urni pe Dorobanţu din scaunul de primar din 2008 încoace. Şi de data asta, va fi imposibil!

Rezultate alegeri Primăria Fundulea

2016

Dorel Dorobanţu (PSD): 2071 voturi / 54,39%

Daniel Obadă (PNL): 992 voturi  / 26,05%

2012

Dorel Dorobanţu (USL – PSD): 2347 voturi / 56,51%

Mădălina Obadă (APC – PDL): 1330 voturi / 32,02%

H101

H102

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.