Fonduri europene suplimentare pentru fermieri și mediul rural

Fonduri europene suplimentare pentru fermieri și mediul rural

În cadrul dezbaterii Parlamentului European privind intrarea cerealelor ucrainene pe piața europeană, europarlamentarul Victor Negrescu l-a criticat pe Comisarul European pentru Agricultură, care face parte din grupul eurosceptic, pentru lipsa de soluții și a solicitat fonduri suplimentare pentru agricultură și mediul rural.

„România a fost printre primele state europene care au creat culoarele verzi de solidaritate cu Ucraina pentru exportul grânelor către Nordul Africii.

Dar, în absența unor mecanisme europene de sprijin și a unei strategii coerente pentru statele aflate în prima linie, fermierii noștri au fost puternic afectați, în mod special din cauza celor care au profitat și speculat situația existentă. Din păcate, domnule comisar, nu am auzit nicio soluție pe termen lung din partea dumneavoastră.

Contextul acesta ne arată, de fapt, că este nevoie de mai mult sprijin din partea Uniunii Europene pentru mediul rural și pentru fermieri„, a declarat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

Reprezentantul României în legislativul european a afirmat că social-democrații români susțin nevoia unui sprijin mai consistent din partea Uniunii Europene pentru mediul rural.

„Desfășurăm în aceste zile, împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România, campania Sate Românești Cu Bani Europeni, prin intermediul căreia, alături de fermierii români, atragem atenția decidenților europeni asupra nevoilor comunităților mici.

Îl invit pe domnul comisar să susțină creșterea alocărilor financiare pentru mediul rural și agricultură la revizuirea bugetului european pe termen lung, să se asigure că aceste grâne ajung acolo unde trebuie și să arate că se preocupă, cu adevărat, de soarta persoanelor care trăiesc în aceste zone rurale„, a completat europarlamentarul român, Victor Negrescu.

Sursa www.psd.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.