Europarlamentarul Victor Negrescu: Partidul Social Democrat va realiza o consultare naţională privind schimbarea tratatelor europene

Europarlamentarul Victor Negrescu: Partidul Social Democrat va realiza o consultare naţională privind schimbarea tratatelor europene

În discursul avut astăzi în plenul legislativului european de la Strasbourg, europarlamentarul Victor Negrescu a susţinut nevoia unei discuţii privind schimbarea tratatelor europene, însă doar în condiţiile în care acestea sunt în interesul României şi vor conduce la o acţiune mai consistentă pe zona socială, în aşa fel încât fiecare cetăţean european să fie respectat.

Reprezentantul României în Parlamentul European a menţionat faptul că, spre deosebire de celelalte formaţiuni politice din România, Partidul Social Democrat va realiza, la finalul acestei săptămâni, cu sprijinul PES activists România, o consultare naţională privind schimbarea tratatelor europene pentru a evalua dacă acestea răspund aşteptărilor românilor.

"În contextul crizelor pe care le traversăm şi având în vedere concluziile Conferinţei privind Viitorul Europei este nevoie ca Uniunea Europeană să dispună de noi instrumente prin care să poată proteja populaţia. Dar schimbarea tratatelor nu este un scop în sine. Este nevoie de o Europă mai unită, mai umană şi mai eficientă. Vorbim de competenţe pe zona de sănătate, de politici sociale, de energie sau chiar de educaţie. În acelaşi sens, Parlamentul European, ca principală instituţie reprezentativă la nivel european, trebuie să aibă dreptul de iniţiativă legislativă pentru a putea îndeplini voinţa cetăţenilor. De asemenea, pe anumite subiecte punctuale, precum aderarea la spaţiul Schengen sau aplicarea sancţiunilor impuse statelor agresoare, este nevoie de o procedură mai facilă. Dar există şi o linie roşie. Nu ne dorim ca anumiţi birocraţi europeni să decidă netransparent, vrem ca vocea fiecărei ţări şi a fiecărui cetăţean european să fie auzită cu adevărat la nivel european. Pentru ca votul nostru privind schimbarea tratatelor să fie reflecţia voinţei cetăţenilor, Partidul Social Democrat şi PES activists România realizează o consultare publică la nivel naţional. Vă invit şi pe voi să faceţi la fel!" a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, coordonator naţional al PES activists România, structura militanţilor europeni a Partidului Social Democrat.

Europarlamentarul Victor Negrescu a fost un participant activ la dezbaterile din cadrul Conferinţei privind Viitorul Europei, reuşind să includă referinţe importante în concluziile dezbaterilor, cum ar fi un sprijin mai consistent pentru educaţie, tineri, cultură şi IMM-uri la nivel european.

La finalul săptămânii, Partidul Social Democrat şi PES activists România vor amplasa panouri stradale în toate judeţele din ţară, prin intermediul cărora vor prelua opiniile cetăţenilor privind schimbarea tratatelor. Nu în ultimul rând, eurodeputatul va organiza sâmbătă, o dezbatere publică, nepartizană, la care vor participa experţi şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.