Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, aderarea României la Schengen, în acest an

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, aderarea României la Schengen, în acest an

Într-o intervenţie avută în plenul Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu a solicitat aderarea României la Schengen, în acest an. Acesta a explicat faptul că România respectă toate criteriile de aderare fiind de facto parte din toate mecanismele specifice spaţiului Schengen şi a solicitat un vot pentru aderarea ţării noastre înainte de reformarea zonei.

"În ultimele săptămâni Preşedinţia franceză la Consiliul Uniunii Europene a propus reforma spaţiului Schengen şi crearea unui Consiliu specific după modelul zonei euro. Înainte să discutăm despre acest lucru, este important să vorbim de extinderea spaţiului Schengen, mai exact de finalizarea procesului de aderare al României la această zonă de liberă circulaţie.

Ţara noastră a îndeplinit şi respectă, de foarte mulţi ani, toate criteriile tehnice. Suntem de facto parte din toate mecanismele specifice spaţiului Schengen, dar nu beneficiem de un tratament egal, fie că vorbim de cetăţenii români sau de accesul mărfurilor din România pe piaţa europeană," a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European, a iniţiat o campanie europeană pentru aderarea României la spaţiul Schengen, sub denumirea #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care sprijină acest obiectiv important pentru ţara noastră. Victor Negrescu a interpelat deja mai mulţi lideri europeni pe acest subiect, a trimis scrisori şi solicitări scrise către toţi oficialii europeni care pot influenţa decizia, a solicitat şi obţinut sprijinul declarativ al Preşedinţiei franceze la Consiliul UE pentru aderarea României la Schengen şi urmează să desfăşoare mai multe acţiuni de promovare în capitalele europene.

"Nu cerem nimic cadou, solicităm doar ca normele europene şi drepturile cetăţenilor români să fie respectate! De aceea, am lansat campania europeană Românii Merită în Schengen prin care solicităm liderilor europeni şi guvernelor naţionale să voteze în acest an primirea României.

Tensiunile de la frontiera de Est a Europei întăresc nevoia de a suda coeziunea Uniunii, iar aderarea României la spaţiul Schengen devine esenţială pentru protecţia frontierelor comune şi siguranţa cetăţenilor," a explicat eurodeputatul Victor Negrescu urgenţa luării unei decizii în acest sens.

Europarlamentarul român a fost unul din iniţiatorii rezoluţiei Parlamentului European de sprijinire a aderării României la spaţiul Schengen după ce a reuşit, prin campania #RomâniaCereSchengen susţinută împreună cu PES activists România, să înregistreze la nivelul legislativului european o petiţie oficială semnată de peste 50.000 de români.

(Link către resursă video: https://fb.watch/bb4kQT6pkb/)

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.