Dorobanţu / Jan Apostol: Cine şi ce l-a împiedicat pe domnul primar ca în cei 8 ani de mandat să facă ceea ce promite acum?

Dorobanţu / Jan Apostol: Cine şi ce l-a împiedicat pe domnul primar ca în cei 8 ani de mandat să facă ceea ce promite acum?

Competiţie dură pentru Primăria comunei Dorobanţu. Candidatul susţinut de PSD, Jan Apostol cunoaşte foarte bine realităţile din comună administrată de PNL din 2012 încoace. Performanţele primarului liberal sunt sublime dar lipsesc cu desăvârşire. Aceasta este şi concluzia lui Jan Apostol care face o “radiografie” a celor două mandate exercitate până acum de primarul, susţinut de PNL, la alegerile din 27 septembrie.

Jan Apostol are şi un mesaj pentru locuitorii comunei Dorobanţu cărora le recomandă să nu se mai lase minţiţi, intimidaţi, manipulaţi, şantajaţi de reprezentanţii administraţiei PNL.

“Dragi concetăţeni,

Mai sunt doar câteva zile până pe data de 27 septembrie când va trebui să alegem un primar capabil să asigure dezvoltarea localităţii şi să conducă destinele noastre pentru următorii patru ani de zile.

Este adevărat că vom fi puşi într-o mare dilemă în sensul de a vota trecutul sau viitorul localităţii noastre. Pentru toate acestea voi face o analiză a ceea ce a fost şi ce va trebui să fie. Am văzut că trecutul, domnul Stoica Vasile, are un program foarte stufos, cu foarte multe promisiuni, aproape toate figurând şi în programul electoral din 2012. Dar, ce să vezi!?, în discutiile cu cetăţenii se plânge că nu a fost în stare să implementeze aceste proiecte dar nu spune şi ce l-a oprit să facă acest lucru având în vedere că, în aproape nouă ani de zile, a ridicat un salariu total de aproximativ cinci miliarde lei vechi şi a avut la dispoziţie un buget de peste 700 miliarde lei vechi, fără alte sume provenite de la Consiliul Judeţean. După cum ştim cu toţii o dezvoltare amplă şi armonioasă a localităţii se face şi cu accesarea de fonduri europene, dar pentru domnul Stoica acestea au fost o sperietoare, având în vedere că în cei aproape nouă ani de zile nu a accesat direct nici măcar un Euro, gândindu-se că, la averea lui, nu este oportun să-şi mai ocupe timpul şi cu aşa ceva.

Spre exemplificare, am să mă refer la câteva obiective cu care acesta se laudă că le-a realizat:

- Achiziţia unui Buldoexcavator. Finanţarea s-a realizat prin AFIR cu destinaţie “situaţii de urgenţă”. Are o cotă de 400 L motorină / lună dar e folosit doar pentru lucrări la domiciliul viceprimarului, al şefului ISU sau al persoanelor ce sprijină Puterea.

- Lucrări de întreţinere şi reparaţii străzi. În loc să repartizeze suma de 1.5 miliarde lei vechi asistenţilor persoanelor cu handicap, a folosit-o în scop electoral, doar doar va mai obţine câteva voturi în plus de la cetăţenii din Boşneagu şi Vărăşti.

- Reabilitarea bisericilor din Dorobanţu şi Boşneagu. A fost posibilă cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi prin donaţii din partea enoriaşilor.

- Asfaltarea a 4,536Km. Din valoarea întregului proiect, Primăria a participat cu doar 5 miliarde lei vechi iar diferenţa de peste 40 miliarde lei vechi a fost dată de guvernul PSD.

- Căsuţele de camping. Au fost executate printr-un proiect al Consiliului Judeţean fără nici o participare financiară din partea Primăriei în mandatul 2012-2016.

- Montarea camerelor de luat vederi. S-a realizat în locuri strategice, mai mult pentru supravegherea competitorilor politici şi economici (amplasarea la poarta unui consilier PSD sau în preajma silozului ce face concurenţă firmei primarului)

- Echipa de fotbal. De ea încearcă să scape din anul 2012 dar a reuşit tocmai acum. Fiind trecută sub manageriat privat, pe ultima sută de metri a fost reînscrisă în competiţie doar cu ajutorul organizaţiei locale PSD Dorobanţu.

Pentru toate acestea rămân o serie de întrebări pe care cetăţenii comunei au tot dreptul să le pună iar primarul este obligat să le răspundă:

1) Primarul a ridicat salarii în valoare de peste 5 mld lei vechi, respectiv peste 3 mld lei vechi viceprimarul şi au avut la dispoziţie un buget de peste 700 miliarde lei vechi. Pe toate proiectele lăudate au cheltuit cel mult 18 miliarde lei. Întrebarea care se pune este: Ce s-a întâmplat cu suma rămasă de 682 miliarde lei vechi?

2) Cine a lucrat cele peste 80 ha de pământ ale Primăriei rămase la dispoziţia Comisiei de punere în posesie obţinând un profit de peste 20 miliarde lei vechi în cei 8 ani de zile?

3) De ce s-au mai cheltuit bani cu camerele de supraveghere din moment ce firma de pază “mulge” din bugetul Primăriei 3,5 miliarde lei vechi anual fără a fi incluse în contractul de pază şi gospodăriile cetăţenilor, fără a rezolva nici un caz de furt din 2015 şi până acum? Mai mult de atât, e folosită doar în răfuielile personale şi politice a primarului!

4) De ce vegetaţia din faţa vilei primarului este tăiată cu bani din taxele şi impozitele cetăţenilor iar în interiorul localităţii aceştia pot fi amendaţi conform HCL nr.19/2018?

5) Ce s-a făcut cu piatra de pe cei 4,536 Km ce au fost asfaltaţi?

6) De ce serviciul de apă a fost delegat către Ecoaqua obligând cetăţenii să plătească 4,53Lei / mc de apă, un preţ peste marile oraşe şi nu 2.50 Lei / mc cum plătesc comunele învecinate?

7) Care şi al cui a fost interesul ca cetăţenii din Vărăşti să fie aprovizionaţi cu apă industrială iar sănătatea acestora să fie pusă în pericol?

8) Cine şi ce l-a împiedicat pe domnul primar ca în cei 8 ani de mandat să facă ceea ce promite acum cerşind un nou votul oamenilor: asfaltarea străzilor - proiect din 2008, After School - proiect rămas din 2008, calitatea apei potabile, dar primarul a renunţat la montarea filtrelor de carbon, acordarea locurilor de casă pentru tineri, tot el a ocupat acest teren cu puieţi de salcâm, modernizarea cimitirelor dacă prin asta el înţelege profanarea lor cum a făcut la Dorobanţu? Pentru construcţia capelei îi trebuie totuşi 12 ani, nu 8?

Dacă ar fi să-l votăm pentru ceva, ironic vorbind, ar fi pentru faptul că probabil până în anul 2100 vom fi racordaţi la reţeaua de gaze naturale.

Candidatul la funcţia de consilier local si implicit de viceprimar, domnul Călin Vasile, despre care ne aducem bine aminte cum acesta venea pe la fiecare cu lozinca “ajutaţi-mă şi pe mine cu un vot că-mi mai trebuie 4 ani vechime să ies şi eu la pensie!” şi într-adevăr mulţi i-au fost alături, dar acum, surpriză, după 4 ani în care, alături de domnul Stoica, sau mai nou “Regele” aşa cum îi place să i se spună, nu au făcut nimic, mai vrea încă 4. Acum oamenii trebuie să ştie că în această funcţie poate fi ales cineva cu iniţiativă, un om care a dovedit că poate performa iar propunerea noastră este Ivan Niculaie.

Acum, am să mă refer şi la viitorul localităţii noastre şi al cetăţeanului ce aşteaptă schimbarea atât la nivel de proiecte cât şi al modului de lucru, de comunicare al conducerii Primăriei cu el. Prin comparaţie cu “Regele”, eu nu am altă activitate pentru care să fac naveta la Călăraşi, să vin doar 30 minute la Primărie şi apoi să colind tot câmpul. Eu am dovedit cât am ocupat funcţia de viceprimar că respect programul iar problemele cetăţenilor au fost pe primul loc. Poţi rezolva problemele cetăţenilor doar dacă locuiesti cu ei, trăieşti ca ei, comunici cu ei. Să le fi aproape atât la bine cât şi la rău.

Pentru mine, primar înseamnă să fii copilul bătrânului de care trebuie să ai grijă, să fii fratele adolescentului ce caută să-şi găsească drumul în viaţă ajutându-l să-l identifice şi mai mult de atât, părinte pentru toţi copiii ce au nevoie de sănătate, educaţie pentru a se dezvolta armonios şi a avea siguranţa că viitorul localităţii va fi cel dorit de toată lumea.

În final, cu permisiunea dumneavoastră, îmi permit să vă fac o recomandare, nu vă mai lăsaţi santajaţi, intimidaţi, manipulaţi sau cumpăraţi prin diferite metode (bani, bunuri, produse agricole) pentru că în mandatul ce urmează la reproşurile pentru primar "Faceţi ceva şi pentru noi domnule primar că v-am votat", răspunsul va fi "Da, dar v-am plătit!".

Vă urez multă sănătate, fericire şi multe bucurii iar dacă aveţi încredere în mine şi echipa mea vă aştept pe data de 27 Septembrie să sărbătorim victoria şi să facem legământul unirii pentru dezvoltarea localităţii şi bunăstarea locuitorilor ei.

Comandat: Partidul Social Democrat – Filiala Judeţeană Călăraşi

Executat: SC Total Media SRL

CUI: 21200019

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.