Deputatul, Sorin Vrăjitoru, în vizită la sediul FAO

Deputatul, Sorin Vrăjitoru, în vizită la sediul FAO

Aflat pentru câteva zile în Italia, la Roma, în cadrul unei Delegaţii a Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte PSD Călăraşi, s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO). “Întreaga omenire este încă preocupată permanent de eliminarea foametei la nivel mondial şi de îmbunătăţirea alimentaţiei. Puse cap la cap, ideile tuturor guvernelor din domeniile agriculturii, silviculturii şi din industria piscicolă sunt cumva stocate la FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nation - Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite), agenţie care are sediul la Roma.

Delegaţia Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, din care fac şi eu parte, a avut o întâlnire cu reprezentanţii FAO, în capitala Italiei, unde s-a discutat despre schimbările climatice şi despre noi programe de cercetare şi dezvoltare.” a scris Vrăjitoru pe pagina personală de Facebook.

sorinvrajitorufao

România este membră FAO din 1961.

Potrivit datelor FAO, peste 1,3 miliarde de tone de alimente sunt risipite anual în lume, ceea ce reprezintă o treime din producţia de alimente la nivel mondial şi costuri de 750 de miliarde de dolari, într-o lume în care 842 de milioane de persoane se confruntă cu foametea, malnutriţia şi insecuritatea alimentară.

De asemenea, această risipă reprezintă un prejudiciu şi pentru mediu pentru că, în fiecare an, hrana produsă fără a fi consumată înghite un volum de apă echivalent cu debitul anual al fluviului Volga din Rusia şi este vinovată pentru aducerea în atmosferă a 3,3 gigatone de gaze cu efect de seră, releva datele FAO.

România înregistrează în prezent o risipă de alimente de cinci milioane de tone, în timp ce în UE ajunge la gunoi, anual, o cantitate de aproximativ 90 de milioane de tone de alimente.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.