Deputatul, Sorin Vrăjitoru, în delegaţia Comisiei pentru Agricultură, prezentă la Roma, pentru discuţii privind Politica Comună Agricolă

Deputatul, Sorin Vrăjitoru, în delegaţia Comisiei pentru Agricultură, prezentă la Roma, pentru discuţii privind Politica Comună Agricolă

Deputatul PSD de Călăraşi, Sorin Vrăjitoru face parte din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, prezentă în aceste zile în Italia, la Roma, unde s-au purtat discuţii intense cu privire la viitoarea Politică Agricolă Comună a Uniunii Europene.Zilele acestea sunt în Parlamentul Italiei pentru discuţii cu colegii deputaţi de la Roma despre Politica Agricolă Comună (PAC). Delegaţia Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, condusă de domnul preşedinte Alexandru Stănescu din care fac şi eu parte, analizează împreună cu omologii italieni renunţarea la plafonarea plăţilor directe, ca obiectiv principal. Mai exact, structura fermelor din România permite acum accesarea unor subvenţii mult mai mari versus plafonarea la 60.000€/per fermă. Susţinerea Italiei este extrem de importantă, fiind a treia țară, ca dimensiune economică, din Uniunea Europeană.” a scris parlamentarul călărăşean, marţi, pe pagina personală de Faceboook.

Veștle bune pentru fermierii români n-au întârziat să apară. “Marţi, România și-a impus punctul de vedere în cadrul comisiei AGRI din Parlamentul European cu ocazia votului privind viitoarea Politică Agricolă Comună a Uniunii Europene. Acest vot consfințește plafonarea voluntară a subvențiilor pentru agricultură, o soluție care apără atât interesele marilor fermieri, cât și pe cele ale fermierilor mici și mijlocii. În acest fel, se va lăsa la latitudinea statelor membre modul de acțiune în această privință. Mai mult decât atât, în urma consultărilor fermierilor români s-a constatat că dorința acestora este ca viitoarea Politică Agricolă Comună să nu impună plafonarea plăților la o anumită sumă. România a militat pentru eliminarea plafonării, aceasta fiind de neacceptat în planul deciziei generale, în acest sens, fiind aduse argumentele necesare care au vizat faptul că ar fi putut îngreuna procesul de simplificare și subsidiaritate. Prin nivelul financiar si plafonarea plaților directe, România ar fi fost profund dezavantajată, iar fermierii aflați în plin proces de capitalizare, de asemenea.” se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

vrajitoruambasadaroma

În altă ordine de idei, deputatul Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, s-a întâlnit la sediul ambasadei României de la Roma cu ambasadorul ţării noastre George Bologan cu care a discutat despre problem comunităţii de români din Peninsulă, estimate la circa 1,2 milioane de cetăţeni români. “Sunt de douã zile la Roma în delegație oficială si am întâlnit foarte multi români. E un lucru deja stiut că Italia găzduieşte cea mai mare comunitate de români din afara graniţelor, o comunitate răspândită pe întreg teritoriul ţării, care numără, conform ultimelor date disponibile, aproape 1.200.000 de cetăţeni români rezidenţi. Si despre ei am vorbit cu ambasadorul României la Roma, Excelenţa Sa. George Gabriel Bologan, căruia i-am făcut o vizită la Ambasadă.” a fost mesajul postat pe pagina personală de Facebook de deputatul Sorin  Vrăjitoru.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.