Dan Nica: Denigrarea României trebuie sancționată sever

Dan Nica: Denigrarea României trebuie sancționată sever

Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a transmis o scrisoare Președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, prin care critica decizia acesteia de a nu sancționa insulta la adresa României, din partea unui deputat de extremă dreapta, în cadrul dezbaterii pe Schengen. Incidentul a avut loc în cadrul dezbaterii plenare din 5 octombrie 2022, privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, iar cu această ocazie, europarlamentarul Guido Reil (ID) a făcut o serie de remarci grave și lipsite de respect față de România.

„Toți deputații europeni ar trebui să respecte Codul de conduită și, în caz de nerespectare, ar trebui luate măsuri, inclusiv sancțiuni în conformitate cu articolul 176 din Regulamentul de procedură al Parlamentului European. Cu toate acestea, în ciuda prevederilor din Regulamentul de procedură și a solicitării Grupului S&D de a lua măsuri, decizia Președintei Metsola a fost doar sa atragă atenția europarlamentarului asupra comportamentului său nepotrivit, fără a fi aplicate sancțiuni ulterioare. Comentariile lipsite de respect și limbajul defăimător împotriva oricărei țări, în special împotriva unui stat membru al Uniunii Europene nu își au locul în Parlamentul European sau în altă instituție democratica”, a transmis eurodeputatul PSD Dan NICA.

Sursa www.psd.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.