D. Coarnă: Un dosar “îngropat” de către șefii Poliției Județene Călărași în complicitate cu procurorul de caz. Prejudiciul produs în urma acestor infracțiuni se ridică la suma de 100.000 euro (500.000 lei)

D. Coarnă: Un dosar “îngropat” de către șefii Poliției Județene Călărași în complicitate cu procurorul de caz. Prejudiciul produs în urma acestor infracțiuni se ridică la suma de 100.000 euro (500.000 lei)

În declarația politică susținută miercuri, 30 iunie 2021, în Parlamentul României, deputatul PSD Dumitru Coarnă a redat conținutul unei sesizări primite de la un grup de polițiști din cadrul Poliției municipiului Călărași, care denunță fapte de natură penală comise de către comisarul șef de poliție Deacu Emil - actual împuternicit șef al Poliției municipiului Călărași.

În continuare vom reda conținutul sesizării primite:

,,Mai mulți poliţişti din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călăraşi sesizează următoarele: Poliția municipiului Călăraşi din cadrul I.P.J. Călăraşi este condusă de comisarul şef de poliție Deacu Emil, prin împuternicire, de aproximativ un an. Acesta este titularul funcției de şef al Biroului Rutier al Poliției municipiului Călăraşi de la începutul anilor 2010, iar înainte să fie împuternicit ca şef al Poliției municipiului Călăraşi, a fost împuternicit adjunct al şefului, din data de 03.02.2020. Comisarul şef de poliție Deacu Emil poate fi acuzat de: luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, toate acestea în formă continuată. Mai exact, acesta intervine în dosarele penale instrumentate de politişti aflaţi în subordinea sa. Totul în schimbul banilor! La data de 03.02.2020 (exact în prima zi de împuternicire a comisarului şef Deacu Emil ca adjunct al Poliției municipiului Călăraşi), orele 11:00, I.P.J. Călăraşi a fost sesizat prin SNAU 112, de către numita Fota Cristina, angajată a SC Nutrisoia SRL Călăraşi, cu privire la faptul că din incinta societății au fost sustrase mai multe bunuri.”

Aspectul nr. 1.Echipa operativă și CFL

”S-a constituit o echipă operativă formată din comisar şef Deacu Emil (nefiind un eveniment deosebit, nu înțelegem ce căuta!) și alți agenți de poliție. În urma cercetărilor s-a stabilit că autori necunoscuți, prin desfacere, au sustras şină de cale ferată de pe o lungime de aproximativ 900 metri. Tot pe parcursul cercetărilor la fața locului faptei, echipa operativă a fost sesizată de un alt angajat al SC Optim SA Popescu Mircea, că din incinta societății au fost sustrase bazine metalice, componente de cale ferată dar şi alte bunuri metalice. Prejudiciul total depăşeşte cu mult suma de 100.000 euro, conform adreselor comunicate de societățile păgubite.”

Faza de urmărire penală:

”Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi, sub numărul 222/P/2020, în supravegherea procurorului B.F. şi repartizat unui agent de poliție din cadrul BIC al Poliției Municipiului Călăraşi, care, în urma activităților desfăşurate a depistat autorii furtului. În declarațiile date, cei doi suspecţi/inculpaţi, precizează că toată operaţiunea de furt a fost planificată şi coordonată de comisarul şef de poliție Deacu Emil și toate materialele sustrase din incinta celor două societăţi au fost transportate cu autocamioanele cu numerele de înmatriculare CL…ECO, ce aparțin, de asemenea, lui Deacu Emil, dar sunt înmatriculate pe numele unor interpuşi. Furtul materialelor s-a desfăşurat pe parcursul a mai multor seri, după lăsarea întunericului, în jurul orei 21:00 şi de fiecare dată când se efectua cântărirea fierului sustras, Deacu Emil era prezent şi participa efectiv la cântărire. dar şi la efectuarea plății. Pe tot parcursul audierii autorilor furtului, Deacu Emil a discutat cu aceştia pe holul din fața birourilor poliţiştilor care efectau cercetările, de mai multe ori, fapt ce a atras atenția poliţiştilor, mai ales că unii inculpați chiar recunosc în declarațiile date că Deacu Emil a venit de mai multe ori pe holul unde acesta aştepta pentru audiere, şi le-a transmis că: o scoatem noi la capăt".

Din declarațiile autorilor furtului reiese că toată operaţiunea a fost planificată şi coordonată de Deacu Emil, actualul șef al Poliției municipale Călărași. După conturarea stării de fapt, în urma audierilor efectuate agentul care se ocupa de caz și un alt coleg au raportat şi prezentat declarațiile inculpaţilor, şefilor ierarhici şi procurorului de caz, cu mențiunea ”el nu mai este competent să efectueze cercetări, deoarece se subordonează direct ofițerului Deacu Emil, în plus fiind fapte de competența altor parchete. Conducerea IPJ Călăraşi şi procurorul de caz nu au luat nicio măsură în acest sens”.

Din acest moment atât conducerea IPJ Călărași, cât și procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași îl favorizează pe Deacu Emil (șeful Poliției municipiului Călărași).

”Întrucât înaintarea dosarului către alte structuri poliţieneşti sau alte unități de parchet ar fi fost în detrimentul comisarului Deacu Emil, coordonatorul şi protectorul autorilor furtului, atât conducerea IPJ Călăraşi, cât şi procurorul de caz au împiedicat acest lucru. Agentul de poliție din cadrul BIC şi-a continuat cercetările şi în luna august 2020 a reținut unii autori ai furturilor şi în baza mandatului de supraveghere a solicitat înregistrarea convorbirilor ambientale purtate de aceştia în camera arestului IPJ Călăraşi. La solicitarea agentului şef, mandatul de supraveghere a fost pus în aplicare de o echipă tehnică din cadrul D.O.S. Bucureşti. Toată documentația de solicitare a interceptărilor convorbirilor purtate în mediul ambiental, a fost făcută de agentul de poliție care se ocupa de cercetarea cauzei.”

După înregistrările efectuate, agentul de poliție a fost sunat telefonic de procurorul de caz B.F., care i-a transmis verbal că “tehnica a fost defectă şi nu s-a înregistrat nimic”. ”Aceste aspecte precizate de procuror nu sunt adevărate, deoarece au fost montate minimum două aparate de înregistrat video, independente unul de altul, şi un aparat de înregistrat audio. Astfel, rezultă că din convorbirile şi filmările ambientale înregistrate au rezultat probe relevante, care pot conduce la aflarea adevărului despre implicarea comisarului Deacu Emil şi a altor persoane importante în furtul al cărui prejudiciu depăşeşte 100.000 euro”, susțin autorii sesizării.

Deputatul Dumitru Coarnă a înaintat materialul primit spre competenta soluționare către următoarele instituții: IGPR, Ministerul de Interne și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.