D. Coarnă: Săptămâna viitoare, joi sau vineri, în plenul reunit al Parlamentului, o să votăm Guvernul

D. Coarnă: Săptămâna viitoare, joi sau vineri, în plenul reunit al Parlamentului, o să votăm Guvernul

Deputatul PSD, Dumitru Coarnă a declarat joi la Călăraşi că viitorul guvern format de PSD, PNL, UDMR şi minorităţi ar putea fi votat în plenul reunit la Parlamentului săptămâna viitoare. „Săptămâna viitoare, din câte ştiu eu, o să avem guvernul. Undeva joi sau vineri, în plenul reunit al Parlamentului o să votăm Guvernul. E obligatoriu pentru că trebuie făcută rapid o rectificare şi de asemenea să realizăm bugetul pentru 2022. Guvernul minoritar demis nu are aceste atribuţiuni constituţionale.”, a spus Coarnă care a mai adăugat că în Consiliul Politic Naţional al partidului au fost adoptate două decizii de care social – democraţii vor ţine cont în cadrul negocierilor purtate cu liberalii. „La nivel de Partid Social Democrat, ceea ce am cerut noi, deputaţi şi senatori şi cei care fac parte din Consiliul Politic Naţional, trebuie să rezolvăm şi să reuşim în alcătuirea noului guvern două lucruri fundamentale: premierul să provină de la PSD, în persoana preşedintelui dl. Marcel Ciolacu şi să avem reprezentare în ministere de peste 50%. Electoratul a stabilit acest procent, noi am câştigat alegerile şi atunci pe cale de consecinţă logica şi raţiunea constituţională spun că PSD trebuie să fie partidul principal în jurul căruia să se formeze guvernul.

Mai sunt discuţii cu privire la ministerele extrem de importante şi aici mă refer la ministerele de aviz, Justiţie şi Finanţe. Logica ar spune un minister la PSD şi celălalt la PNL. Mai vorbim de ministerele din zona de apărare şi siguranţă publică, ministerul de Interne, respectiv Apărării Naţionale, la fel logica zice că ar trebui să fie în oglindă, unul la PSD, celălalt la PNL.

Informaţiile mele sunt că noi o să primim 50% din ministere, încă nu au fost definite pentru că PSD a negociat programe, nu persoane. În momentul în care vor fi stabilite clar cu premier şi structura juridică a ministerului, atunci vom negocia şi persoane.”, a conchis parlamentarul călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.